Gå til hovedindhold
  • Nyhederarrow-right-1
  • Hvad er du ansvarlig for som bestyrelsesmedlem i en andelsboligforening i forhold til vedligeholdelse?

Hvad er du ansvarlig for som bestyrelsesmedlem i en andelsboligforening i forhold til vedligeholdelse?

7285 Ejendomsadministration · Nyhedsrummet · Orienteringsaften

Sådan lød spørgsmålet, da Spar Nord Ejendomsadministration i sidste uge afholdt informationsmøde omkring ansvar og vedligeholdelse af Andelsboligforeninger i samarbejde med Advokatfirmaet Vingaardshus og ingeniørfirmaet Artelia A/S.

Omkring 140 inviterede bestyrelsesmedlemmer havde valgt at tilmelde sig Spar Nord Ejendomsadministrations gratis informationsaften for andelsboligsboligforeninger. Her præsenterede Anne Henriksen fra Advokatfirmaet Vingaardshus en række guldkorn i forhold til ansvar og beføjelse.

Vidste du bestyrelsens ansvar og beføjelse bl.a. dækker følgende:

  • Bogføring og regnskabsforelæggelse foregår på en tilfredsstillende måde
  • At bestyrelsen udover at varetage den daglige ledelse er forpligtet til at fremtidssikre foreningen økonomisk
  • Det er kun foreninger fra 2018 og frem, som er forpligtet til at have en vedligeholdelsesplan, men det alligevel er en god ide at have en
  • Hvis en køber og sælger af en andelsbolig er uenige om en pris, er det ikke bestyrelsens ansvar, men derimod kun en tvist mellem køber og sælger
  • Som bestyrelsesmedlem i en andelsboligforening hæfter man ikke personligt, da det ikke er en professionel bestyrelse (medmindre man har handlet kriminelt), men det altid er en god ide, at tegne bestyrelsesansvarsforsikring

Artelia kunne i forlængelse af ovenstående bl.a. præsentere, hvordan det foregår, når man får en professionel medspiller til at bistå med udarbejdelsen af Drifts- og vedligeholdelsesplaner. De fremhæver følgende fordele:

  • Beløb til vedligehold afsættes løbende i stedet for pludselige store udgifter
  • Samlet overblik over vedligeholdelsesopgaver
  • Hjælper bestyrelsen til at forklare andelshavere nødvendigheden i at afsætte beløb til vedligehold på månedlig/årlig basis.

Udover vedligeholdelsesplaner bistår Artelia med energimærkning, BBR-gennemgang, brandsikring og andelsvurderinger, som også blev drøftet på mødet.

Gratis kundearrangementer, advokatbistand og professionel håndtering af vedligeholdelsesplaner

Som kunde hos Spar Nord Ejendomsadministration ønsker vi at sikre, at du har ”ro i maven”. Udover at varetage en stor del af ansvaret for vores kunder ved at overtage den daglige administration, tilbyder vi løbende gratis kundearrangementer med relevante emner men også gratis 20 minutters advokathjælp i vores lokaler, hvis der er behov for sparring. Derudover samarbejder vi med Artelia, så man altid er sikret en professionel håndtering af bl.a. andelsvurderinger, energimærkning og vedligeholdelsesplaner.

Har I lyst til at høre mere om Spar Nord Ejendomsadministration, og hvad vi kan hjælpe jer med?

Kontakt Spar Nord Ejendomsadministration og book et indledende og uforpligtende møde med udviklingschef Lone Kragelund, hvor I kan drøfte den bedste løsning for jeres forening. Hun kan kontaktes på telefon 96 16 18 89 eller mail LKL@sparnord.dk.

Publiceret d.
14. februar 2024