Gå til hovedindhold

Spar Nord Fonden gør vindmøller til en leg i Thy

Image 9

Med en donation på 300.000 kroner støtter Spar Nord Fonden som de første op om Besøgscenter Østerilds planer om en ny og innovativ udstilling. Målet er at give særligt de yngre besøgende et legende indblik i samspillet mellem vind, natur og kultur.

I Østerild Klitplantage i Thy mellem Limfjorden og Nordsøen blæser der. Og der blæser meget. Derfor blev det i 2012 besluttet, at der skulle bygges et testcenter for vindmøller i området, som i dag har det sigende navn ’Det Nationale Testcenter for Store Vindmøller’ eller bare Testcenter Østerild. Udover et testcenter blev der i 2017 også bygget et tilhørende besøgscenter, så interesserede kunne komme helt tæt på fremtidens vindteknologi.

Besøgscenter Østerild har i gennemsnit mellem 35.000 og 45.000 besøgende om året, men med projektet ’Vinden i Østerild’ håber man at kunne trække endnu flere til. Centeret har nemlig planer om en ny udstilling, der på legende og inddragende vis skal fortælle endnu mere om vinden og dens påvirkning på lokalområdet.

For at gøre drømmen om en ny udstilling til virkelighed har Spar Nord Fonden derfor doneret 300.000 kroner til projektet.

- Vi vil gerne skabe en udstilling på højt formidlingsmæssigt niveau, som på en interessant og inddragende måde fortæller om vindmøller og vindenergi. Udstillingen skal blandt andet have digitale installationer, som gæsterne kan gå på opdagelse i, samt fysiske installationer, hvor de skal interagere med udstillingen og hinanden, lyder det fra koordinator hos Besøgscenter Østerild,

Peter Musgaard Sauer og fortsætter:

- Testcentret er blandt de førende i verden inden for test af vindmøller og er derfor en unik attraktion for både turisme og undervisning. Målet med udstillingen er at rumme flere målgrupper – herunder særligt børn og unge og deres forældre såvel som skoler og institutioner.

Spar Nord Fonden er de første til at bakke op om projektet, og Peter Musgaard Sauer håber, at deres støtte vil lokke flere fonde til:

- Vi er meget taknemmelige for Spar Nord Fondens bidrag, som vi håber for alvor vil sætte gang i finansieringen af projektet, forklarer han.

Erhvervskundechef Per Bang Ryberg fra Spar Nord Nykøbing Mors er glad for at kunne bakke op om et så stort og ambitiøst projekt:

- Vores område er allerede et turistmål for både danske såvel som udenlandske turister, og vi ser Besøgscenter Østerilds planer som en vigtig del af at trække endnu flere besøgende til det nordvestjyske. Gode oplevelsesdestinationer kan man nemlig ikke få for mange af, og vi er derfor glade for at støtte op om projektet, siger han.

Publiceret d.
15. december 2021