Gå til hovedindhold
1. november 2019
Nykøbing Mors

Stigende boligpriser til morsingboerne

Boligejere i Morsø Kommune kan ikke alene glæde sig over stigende boligpriser. De kan også prale med at være blandt de kommuner i Region Nordjylland, der har oplevet den største formueforøgelse per kvadratmeter de seneste 2 år.

bolig_cph.jpg

Det har været 2 gode år for boligejere i Morsø Kommune. En opgørelse over prisudviklingen per kvadratmeter på villaer og rækkehuse i kommunen viser nemlig, at morsingboerne i gennemsnit har øget deres formue med 13 procent siden september 2017, hvilket svarer til en gennemsnitlig stigning i kvadratmeterprisen på 713 kroner. For et almindeligt parcelhus på 150 kvadratmeter svarer denne udvikling i gennemsnit til en formueforøgelse på over 106.000 kroner de seneste 2 år, viser en gennemgang af de seneste tal fra Boligsiden.

Udover den positive prisudvikling viser tallene også, at boligejere i kommunen kan glæde sig over at være blandt de kommuner i Region Nordjylland, der har oplevet den største formueforøgelse per kvadratmeter de seneste 2 år, når man måler på villaer og rækkehuse. Morsø Kommune bliver kun overgået af Rebild Kommune, som har haft en stigning på 18 procent og Frederikshavn Kommune, som kan glæde sig over at have oplevet den største prisstigning per kvadratmeter i Region Nordjylland på hele 32 procent.

Gennem de seneste år er der i Morsø Kommune også blevet færre huse at vælge imellem. Udbuddet er således faldet fra 261 huse til salg i september 2017 til 217 i september 2019, hvilket svarer til et fald på 17 procent.

Der er derfor fint gang i bolighandlen i kommunen, og det er ikke overraskende, at det er de fortsatte lave renter på boliglån og de øvrige positive økonomiske vinde, der er med til at drive udviklingen. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris i Morsø Kommune ligger i dag på 6.091 kroner, hvorfor Morsø Kommune stadig er en de af de billigste kommuner i Region Nordjylland at bosætte sig i – men de seneste 2 år har altså været nogle formuende år for boligejerne i kommunen, som har budt på vækst og fremgang i boligmarkedet.

Af Arne Søndergaard, Spar Nord Nykøbing Mors