Gå til hovedindhold

Spar Nord Nykøbing Mors tager kampen op mod havfald

3973 Nykøbing Mors · Nyhedsrummet 1470X830px · Havfald

At komme havfald til livs kan både være en lang og sej kamp. Som et led i Spar Nords arbejde med bæredygtighed valgte bankens afdeling i Nykøbing Mors at gå ind i kampen med en lokal havfaldsaktion, hvor afdelingen tog ud og samlede havfald ved Ejerslev havn tirsdag den 12. oktober. 

De fleste sætter pris på rent badevand og en ren strand, men flere og flere steder er man selv nødt til at tage affære. Hver eneste dag ophobes der nemlig nye flasker, dåser, nylon og plastik i havet og på strandene, og det har konsekvenser for både menneskene, dyrene og miljøet.

Som en del af Arbejdspladsernes Motionsuge i 41 har Spar Nord Nykøbing Mors og samtlige af bankens øvrige afdelinger derfor valgt at gøre en havfaldsaktion til omdrejningspunktet for arbejdspladsmotionen. Vi kalder det for arbejdspladsmotion med mening, hvor et sundt og bæredygtigt arbejdsliv går hånd i hånd med det at være en ordentlig og ansvarlig bank.

I Spar Nord Nykøbing Mors har de naturligvis også valgt at støtte op om den gode sags tjeneste, hvor mange af afdelingens medarbejdere samlede havfald ved Ejerslev havn i det smukkeste efterårsvejr tirsdag den 12. oktober. 

- Ligesom vi sorterer affald, vælger energirigtige løsninger og generelt tænker mere og mere bæredygtigt, så er det også vigtigt, at vi værner om vores fælles havmiljø og passer på naturen og livet i havet og andre vandområder. Den opgave vil vi rigtig gerne være med til at løfte, fortæller afdelingsdirektør i Spar Nord Nykøbing Mors Gunner Jensen og fastslår samtidig, at alle er meget velkomne til at komme ned i den lokale Spar Nord-afdeling og få udleveret havfaldsposer til indsamling af havfald på strandene.

Sammen med Spar Nord Fonden har banken siden 2017 doneret i omegnen af 2.000.000 kroner til Søværnets kampagne, Havmiljøvogterne, der sætter fokus på mindre havfald i og omkring havene. Denne landsdækkende havfaldsaktion skal således være med til at bringe budskabet videre ud i samfundet og aktivere endnu flere til at tage del i at nedbringe havfaldet rundt om i landet.