Gå til hovedindhold

Spar Nord på skolebænken

ESG Billede

Spar Nord vil have bæredygtighed til at fylde mere på dagsordenen, når kunderne kommer til møde i banken. Derfor sender banken samtlige af sine godt 1.600 medarbejdere på skolebænken for at opkvalificere deres kompetencer på området.

Bæredygtighed og samfundsansvar har længe været et strategisk fokus for Spar Nord. I år fortsætter rejsen med et omfattende ESG-kompetenceløft, der skal bidrage til, at banken også fremadrettet kan opfylde kundernes samt offentlighedens forretningsmæssige forventninger.

Spar Nords bæredygtighedsrejse tæller flere tiltag, som alle skal medvirke til at skabe en mere bæredygtig drift af forretningen. Af tiltag kan nævnes etablering af en ny 10-årig elkøbsaftale, indsamling af 2,4 ton havfald, reduktion af antal print samt såning af vilde blomster og opsætning af el-ladestandere på bankens parkeringspladser.

Spar Nord er nu klar med næste initiativ, hvor bankens 1.600 ansatte bliver uddannet til at rådgive kunder vedrørende en mere bæredygtig tilgang til deres investeringer, finansiering mv. Uddannelsen er tilrettelagt i samarbejde med Finanssektorens Uddannelsescenter og en række centrale eksperter og samarbejdspartnere på området.

- For os handler det om at sikre, at vi fortsat kan være en relevant sparringspartner for vores kunder, og det kræver, at vi løbende udvikler vores viden og kompetencer på bæredygtighedsområdet. Som bank har vi en vigtig rolle at spille i den grønne omstilling. I takt med at området udvikler sig, kræver det, at vi udvikler os med, siger Ninna Holch, ESG-officer i Spar Nord.

Samtlige medarbejdere i Spar Nord har allerede gennemført et opkvalificeringskursus i ESG. I juni gennemgik alle rådgivere et kursus med særligt fokus på bæredygtig investering, og i august måned indledte banken et omfattende uddannelsesforløb for samtlige af bankens erhvervsrådgivere. Alle uddannelsesinitiativer har Spar Nord tilrettelagt i tæt samarbejde med Finanssektorens Uddannelsescenter.

- Uddannelsen har givet mig et markant løft indenfor hele ESG-området. Den viden jeg har opnået, bruger jeg rigtig meget i mit daglige arbejde, og jeg har ESG med som et fast punkt på stort set samtlige kundemøder. De spørgsmål jeg får stillet gør, at vi lige kommer et spadestik dybere i dialogen, og jeg får rigtig mange informationer med derfra, som jeg kan bruge i min rådgivning af kunden, fortæller Jesper Mollerup Larsen, erhvervsrådgiver i Spar Nord Aarhus.

Du kan læse mere om Spar Nords arbejde med ESG her.

Publiceret d.
13. september 2022