Spar Nord tager kampen op mod Havfald for tredje år i træk

Sammen med skolebørn, lokale ildsjæle, foreninger og virksomheder har Spar Nord de seneste to år samlet havaffald ved Danmarks kyster og strande.  

Det er vi stolte af – men der er lang vej endnu. Vi har kun samlet en brøkdel af det havfald, der hvert år skyller ind over vores strande og forurener vores vand. Så i uge 41 gør vi det igen.  

Landsdækkende Havfald-indsamling

Hvert år dumpes mere end 20.000 ton affald i Nordsøen og store mængder flyder hertil fra floder andre steder i verden. Det har store konsekvenser for havmiljøet og biodiversiteten i vores lokalområder. Hvis vi vil sikre rene danske farvande, strande, søer og åer for fremtidige generationer, må vi hjælpe hinanden. 

Derfor arrangerer Spar Nord igen i år en landsdækkende Havfald-indsamling, så vi sammen kan være med til at give tilbage til det lokalsamfund, som vi og vores familier er en del af. 

Havfald · Topfoto

Med denne fælles indsats håber vi på, at vi kan skabe opmærksomhed omkring Søværnets kampagne, Havmiljøvogterne, og sætte fokus på, hvordan vi hver især kan passe på miljøet og at bidrage til en mere bæredygtig hverdag.  

Spar Nord Fonden har siden 2017 doneret i omegnen af 2.500.000 kroner til Søværnets kampagne, Havmiljøvogterne, og bidraget til at skabe en aktiv bevægelse af frivillige, der hver dag samler Havfald langs de danske kyster og strande. I dag har initiativet over 29.000 tilmeldte Havmiljøvogtere.  

Vil du samle Havfald med os?

Har du lyst til at hjælpe os med at samle Havfald i uge 41, kan du henvende dig i din lokale Spar Nord og høre mere om de planlagte aktiviteter. Her kan du også hente Havfaldsposer, som du kan anvende hele året og ikke kun i uge 41.   

Du kan også melde dig som Havmiljøvogter og læse mere om Søværnets kampagne her

Publiceret d.
4. oktober 2022