Gå til hovedindhold

Spar Nord hjælper virksomheder i gang med ESG-rapportering 

Valified 1600X1200

Flere og flere samarbejdspartnere, kunder og myndigheder efterspørger ESG-rapportering fra virksomheder. Som erhvervskunde i Spar Nord får din virksomhed fremadrettet gratis adgang til Valified, der er et digitalt værktøj, som gør det nemt og hurtigt at imødekomme de mange krav til rapportering. Også uden at det vælter dit budget eller tager for meget tid.  

Grøn omstilling, klimaaftryk, bæredygtighed og ESG. Ordene er mange og kravene endnu flere, og det er i stigende grad et vilkår for at drive virksomhed, at man kan rapportere på, hvordan man arbejder med bæredygtighed i forhold til både, miljø-, sociale og ledelsesmæssige forhold (ESG). Den udvikling bakker Spar Nord naturligvis op om, og derfor har vi nu gjort det nemmere for vores erhvervskunder at komme i gang - eller videre - med ESG-arbejdet. 

Spar Nord har indgået et samarbejde med Valified, der udbyder en ESG-platform, som gør det overskueligt og enkelt at komme i gang med ESG-rapporteringen. Spar Nord tilbyder sine erhvervskunder adgang til platformen ganske gratis. 

- Vores mål er at gøre det enkelt og overskueligt for selv de mindre virksomheder at komme i gang med ESG-arbejdet, som, vi ved, bliver en mere og mere essentiel del af det at drive virksomhed. Derfor er vi glade for, at vi nu kan tilbyde vores erhvervskunder adgang til Valified, uden at det vælter budgettet eller tager for meget tid, siger Bettina Refsgaard, der er afdelingsdirektør i Forretningsudvikling i Spar Nord.  

ESG-rapportering som konkurrenceparameter 

Værktøjet er skabt med øje for SMV’er og deres muligheder for at forblive konkurrencedygtige i et marked, hvor ESG bliver en vigtigere og vigtigere parameter. Virksomheder, der har en professionel tilgang til arbejdet med ESG kan nemlig i højere grad forblive attraktive over for samarbejdspartnere og kunder, da det i flere og flere tilfælde bliver et krav stigende krav om rapportering. 

- I dag er det jo ofte sådan, at kunder, finansielle partnere og myndigheder efterspørger ESG-data, inden man kan komme i betragtning som leverandør, som bankkunde eller få en myndighedsgodkendelse. Og jeg kan godt forstå, hvis det kan virke som en uoverskuelig opgave for en virksomhed, der ikke tidligere har beskæftiget sig med den form for rapportering. Her ser jeg Valified som meget værdifuldt for virksomheden, der med ESG-rapporteringen kan forbedre sin konkurrencekraft i markedet, siger Bettina Refsgaard.  

Hvad er Valified 

Valified er et digitalt værktøj, der giver dig mulighed for at komme nemt i gang med ESG-rapporteringen i din virksomhed.  

Værktøjet tilbyder blandt andet ESG Baseline-rapport, CO2-beregner og en ESG Impact Report. Så afhængigt af, om du er helt ny i arbejdet med ESG, eller om du gerne vil professionalisere det arbejde, I allerede er i gang med, så er der en løsning for dig. 

5 skridt, så er du i gang 

  1. Tilmeld dig Valified via Mit Spar Nord  
  2. Du får en e-mail fra Valified med link til tilmelding 
  3. Udfyld din virksomheds ESG-spørgeramme på kun 15 minutter 
  4. Bliv guidet gennem digital CO2-beregner og bæredygtighedsrapport 
  5. Du er nu klar til at levere ESG-data til kunder og samarbejdspartnere 

Læs mere om Valified her.

Publiceret d.
11. april 2024