Hele Spar Nord forsynes nu af 100 % solenergi  

Foto Better Energy (8)

Sammen med otte andre finansielle virksomheder indgik Spar Nord i slutningen af 2021 en elkøbsaftale med firmaet Better Energy. Sammen har de været med til at sikre, at en ny solcellepark i Ådum nu står klar til at levere grøn strøm svarende til ca. 32.000 danskeres gennemsnitlige årlige elforbrug.

Fremover vil der løbe 100% grøn gennem væggene i alle Spar Nords bygninger hele landet over takket være 82.000 nyopførte solcellemoduler, der netop er blevet tilsluttet og fremover vil levere 50 GWh grøn strøm om året.  

I Spar Nord har man set frem til dagen, som er en stor milepæl på vejen mod en grønnere fremtid. Det handler nemlig om at kunne bidrage til grøn omstilling i hele landet og ikke kun i banksektoren.  

- I Spar Nord ønsker vi at tage et særligt ansvar for at medvirke til at nedbringe klima- og miljøbelastninger i Danmark og i samfundet generelt. Vi har længe haft et strategisk fokus på at nedbringe vores egen CO2-udledning ved hjælp af en lang række energioptimerende indsatser på bankens driftsløsninger. Med denne elkøbsaftale er vi med til at tage et vigtigt skridt i en grønnere retning – ikke kun for banken og lokalområderne, men også for samfundet i bredere forstand, siger ESG Officer i Spar Nord, Ninna Holch Jacobsen. 

De grønne samarbejder baner vej for fremtiden

I Spar Nord er man begejstrede for samarbejdet på tværs af branchen, hvor Nykredit, Spar Nord, Lollands Bank, Faster Oikos, Merkur Andelskasse, Merkur Klimafond, Sparekassen Nørre Nebel, Bank Data og JN Data i fællesskab tager ansvar for fremtiden.  

Ny grøn strøm er afgørende for, at Danmark kan nå sine klimamål i 2025 og 2030. Udover klimakrisen understreger den nuværende energikrise også vigtigheden af nye investeringer i vedvarende energi.  

Derfor mærker man hos Better Energy i stigende grad, hvordan flere aktører både på tværs af og i samme branche går sammen om elkøbsaftaler, siger Mikkel Thorup Hansen, der er ansvarlig for selskabets elkøbsaftaler og uddyber:  

- Vores elkøbsaftale-partnere viser et stærkt klimalederskab ved at gå sammen om en fælles løsning, som samtidig demonstrerer, at intet elforbrug er for småt. Den grønne omstilling er for alle, og denne aftale viser, at både større og mindre strømforbrugere kan bidrage til at accelerere den. 

Elkøbsaftalen bidrager også positivt til Spar Nords målsætning om at nedbringe bankens egen CO2e-udledning, som er et strategisk fokus.  

Publiceret d.
3. april 2023