Efterårsferie: Styr på rejseforsikringen?

Brug efterårsferien på at samle spændende oplevelser og gode minder i stedet for at bekymre dig. Har du tegnet en god rejseforsikring, er hjælpen aldrig længere væk end et opkald. 

Snart siger kalenderen uge 42, og det betyder for mange efterårsferie og tid til nye rejseminder. Der bliver fart på ferietrafikken, når mange familier igen rejser ud på storbyferier, vandreture i bjergene eller ren afslapning under sydens sol. Før du starter bilen eller tager i lufthavnen, har vi spurgt en forsikringsekspert om, hvad du skal huske at pakke. 

”Sygdom og uheld kan hurtigt sætte en brat stopper for ferien, så vi anbefaler altid at tegne en rejseforsikring for alle tilfældes skyld,” siger Cecilie Gantzel Vilsund, som er produktspecialist hos Privatsikring. ”Den kan hjælpe på stedet, så man kan nyde de sidste feriedage, eller den kan bruges til hjemtransport, hvis man skal til Danmark og behandles.” 

Skræddersyet efter dine ønsker og behov

”Måske skal du ud at rejse med dit arbejde, måske skal du af sted med familien – det kan være en uge eller flere måneder – under alle omstændigheder er det en god idé at vælge en forsikring, der kan tilpasses dine rejseplaner og ønsker. Hos Privatsikring kan rejseforsikringen for eksempel vælges for 30, 60 eller 90 dage, og den kan gælde Europa eller hele verden,” oplyser Cecilie Gantzel Vilsund. 

Målet er, at rejseforsikringen skal passe til de planlagte rejser og dække behovet. Som minimum bør forsikringen dog dække behandling, hjemtransport, forsinket transport og hospitalsophold for hele familien. Læs mere om rejseforsikringen hos Privatsikring her.

Tag læger og sygeplejersker med på mobilen

Ligesom du kan pakke en rejseforsikring i feriebagagen, kan du pakke dygtige læger ned i mobilen med HelpMe-appen fra SOS International. Den sikrer dig gratis og direkte adgang til lægehjælp i hele verden, hvis du bliver syg eller skulle komme til skade. 

Cecilie Gantzel Vilsund: ”Det kan være stressende at opleve sygdom eller uheld på rejsen, og det er ikke altid optimalt at skulle kommunikere med en græsk, spansk eller italiensk læge. Via HelpMe-appen har man adgang til 24-timers rådgivning, og du kan komme i kontakt med nordiske læger og sygeplejersker. Vel at mærke på stedet og via den mobil, som langt de fleste allerede render rundt med og oftest har på sig.” 

Appen fungerer som en livline til rådgivning og hjælp, og du kan også bruge den til at finde vej til den bedste klinik i nærheden. Du har lægen og sygeplejersken med dig på turen og kan hurtigere få hjælp. Den hurtige hjælp øger også chancen for, at du kan komme til at nyde de sidste feriedage i stedet for at skulle afbryde ferieidyllen. Læs mere om HelpMe-appen her.

Har Fiat'en fået en bule på p-pladsen i Napoli?

Navnlig Sydeuropa kan byde på snævre gader og små p-pladser. Har du lejet en bil, er det derfor ikke kun solen og varmen, der kan bringe sveden frem på panden, men også storbytrafikken og ikke mindst tanken om, hvad en bule kan koste i selvrisiko. 

”Men det behøver ikke at blive så dyrt med en god rejseforsikring i bagagen,” forklarer Cecilie Gantzel Vilsund. ”Hos Privatsikring dækker vores rejseforsikring selvrisikoen på udlejningsbilen, hvis du laver en skade på den. Vi ved af erfaring, at mange er nervøse over udgiften til en ekstraregning, og derfor bidrager dækningen til at gøre feriedagene mere afslappede.” 

Tænk ferien, bilen og boligen godt igennem

Efterårsferien er et dejligt afbræk mellem sommer- og juleferien, men med rejseaktiviteten følger desværre også en højsæson for indbrudstyvene. Derfor er det en god idé at supplere rejseforsikringen med nogle enkle forholdsregler, der kan holde boligen sikker, mens familien hygger sig på ferien. 

Publiceret d.
7. oktober 2022

Kontakt din rådgiver og book et forsikringsmøde

Vil du være sikker på, at du er helt klar til afrejse eller er det blot tid til en gennemgang af forsikringerne? Book et møde med Privatsikring via din rådgiver