Her er forsikringsoverblikket til jer, der venter barn

83 · Topfoto

Når man venter barn, følger der naturligt mange beslutninger og bekymringer med. Derfor har vi her samlet et overblik over, hvilke forsikringer I skal være opmærksomme på, så jeres barn får en tryg start på livet, og I får en tryg start på graviditeten.

Der følger mange spørgsmål og overvejelser med, når man venter på at møde sit lille nye barn. Skal babyen hedde Emma, William eller Ellie? Skal mærket på barnevognen være Stokke eller Odder? Hvordan er I selv forsikret under barsel, og hvordan er barnet forsikret efter fødslen? Her får I et overblik, så jeres forsikringer passer til graviditeten, barselsperioden og sikrer, at jeres barn kan få en tryg start på livet.

... pssst! Stort tillykke 👶🏼

Barnet skal have sin egen ulykkesforsikring

Det er en god idé at tegne en børneulykkesforsikring, så snart barnet er født. En børneulykkesforsikring dækker fx:

  • Erstatning ved varigt mén fra 5 procent eller 10 procent alt efter ønske
  • Dobbelt erstatning ved varigt mén over 30 procent
  • Genoptræning efter en ulykke i form af fx fysioterapi

Med en børneulykkesforsikring er jeres barn således dækket ind efter ulykker, men ønsker I yderligere dækning, kan I overveje at udvide med en sygdomsforsikring og en forsikring for kritisk sygdom. Tilvalgsforsikringerne dækker, hvis jeres barn får varige mén efter en sygdom, eller hvis barnet får visse kritiske sygdomme.

Mange vælger også at benytte muligheden for tilvalg af ekstra dækninger til børneulykkesforsikringen, så barnet også er dækket ind, hvis det kommer til at skade tænderne ved et uheld eller falder og brækker armen. Med tilvalg til forsikringen kan I selv skræddersy forsikringen, så den passer til jeres specifikke behov.

Barsel kan ændre dækningsbehovet

Når I går på barsel, er det vigtigt, at I kontakter forsikringsselskabet for at få lavet en gennemgang der sikrer, at I er korrekt dækket. Det er ligeledes vigtigt, at I kontakter forsikringsselskabet igen, når I starter på job efter endt barsel, for at være sikker på, at I er dækket korrekt.

Publiceret d.
30. april 2024

Kan vi hjælpe med noget?

Kontakt os helt uforpligtende, så vender vi tilbage hurtigst muligt. Vi er her for at rådgive.