Gå til hovedindhold

Havfaldsindsamling spreder glæde og sammenhold

Landet over har Spar Nords afdelinger traditionen tro stået for en lang række lokale havfaldsindsamlinger, der både har gavnet lokalsamfundet og spredt smil, stolthed og sammenhold blandt deltagerne.

Jan · Havfald · Nyhedsrum

Det er ingen tilfældighed, at Spar Nords havfaldsindsamlinger er placeret i uge 41 – den nationale motions- og bevægelsesuge. Havfaldsindsamlingerne er nemlig omdrejningspunktet for bankens egen arbejdspladsmotion. Så udover naturligvis først og fremmest at handle om at samle affald langs landets strande, søer og vandløb, handler dagen i høj grad også om at få rørt sig, nyde den friske luft og gøre noget godt for lokalsamfundet. Det kalder vi arbejdspladsmotion med mening, hvor et sundt og bæredygtigt arbejdsliv går hånd i hånd med det at være en ordentlig og ansvarlig bank.   

- Selvfølgelig handler havfaldskampagnen først og fremmest om at samle affald i naturen, men derudover er det også en oplagt mulighed for at få tænkt noget fysisk aktivitet og kollegialt samvær ind i dagligdagen for bankens ansatte. Det er også det, der går igen i tilbagemeldingerne fra deltagerne: At det vægter lige så højt at få rørt sig og være sammen om at gøre noget for en god sag, fortæller Ninna Holch Jacobsen, ESG-officer i Spar Nord.

Lene Bisgaard, kunderådgiver i Spar Nord Holbæk er helt enig.

- To af mine kollegaer og jeg var sammen med en lokal børnehave ude at samle havfald i Hvalsø, og det var en skøn dag. Jeg er selv fortaler for, at vi skal røre os så meget som muligt, og i Holbæk lægger vi generelt meget vægt på, at komme ud og få noget luft til hjernen, når muligheden byder sig, så for os er det helt oplagt at udnytte muligheden til havfaldsindsamlingen. Jeg tror også det giver et bedre sammenhold i banken, at man med indsamlingen kommer ud og får snakket med kolleger, som man normalt ikke får talt så meget med. For os i Holbæk har det også været en kærkommen lejlighed til at komme ud i vores store opland og få vist flaget for banken og gøre en positiv forskel for lokalområdet og naturen, siger hun.

På landsplan fik bankens ansatte og de lokale borgere, børnehaver og skoler, der gav en hånd med, indsamlet omkring 1,6 ton havfald.

Publiceret d.
18. november 2022