Gå til hovedindhold

Få overblikket: Sådan forsikrer du din nye bil

70 · Topfoto

Har du købt en ny eller brugt bil, og er du i tvivl om, hvilken forsikring du skal vælge? Så læs med her, hvor vi har samlet et overblik over dine forsikringsmuligheder og -krav, så du er klædt på til at vælge den rigtige forsikring af din bil.

Det er ofte en længere proces at købe en bil – især hvis det er din første bil – og der er mange beslutninger, som skal træffes. Skal det være en lille bybil, en praktisk stationcar eller måske en komfortabel SUV? Skal det være en VW, Peugeot eller Toyota, og skal du vælge at købe en ny eller brugt? Og til sidst skal der selvfølgelig også træffes beslutning om forsikringer.

Forsikringsverdenen kan dog for mange virke som lidt af en jungle, og nedenfor har vi derfor samlet et overblik over både muligheder og krav til bilforsikringen, så du kan læne dig trygt og ubekymret tilbage i din nye bil.

Ansvarsforsikring er lovpligtig

 

Som bilejer er det lovpligtigt at have en ansvarsforsikring, der dækker det erstatningsansvar, du kan risikere at blive mødt med som bilejer efter et uheld. En ansvarsforsikring dækker altså de skader, som du direkte eller indirekte kan komme til at påføre andre ved et uheld. Det betyder også, at dine passagerer er dækket af din ansvarsforsikring.

En ansvarsforsikring dækker dog ikke skader på din egen bil, hvis uheldet er ude. Derfor vælger mange også at udvide deres forsikring med en kasko eller delkasko, så de også sikrer bilen. Modsat en ansvarsforsikring er hverken delkasko eller kaskoforsikringer lovpligtige, men de kan være en rigtig god idé at have, hvis du vil sikre din bil.

Delkasko eller kasko – her er forskellen

 

Delkasko

En delkasko indeholder, ligesom en almindelig kasko, den lovpligtige ansvarsforsikring og dækker derudover også mange af de skader, der kan ramme bilen, selvom man ikke er involveret i et uheld. Det kan fx være:

  • Tyveri og hærværk
  • Brand
  • Stenslag

Vær dog opmærksom på, at delkasko ikke dækker skader ved et færdselsuheld.


Kasko

En kasko dækker blandt andet:

  • Skader på bilen ved færdselsuheld
  • Psykologisk krisehjælp ved færdselsuheld
  • Nedstyrtende genstande
  • Fejltankning

Der er desuden mange muligheder for tilvalg til både delkasko og fuld kaskoforsikring, som du kan læse mere om.

Overvej førerpladsdækning

En førerpladsdækning dækker chaufføren i bilen, hvis der er tale om et solouheld. Dækningen giver de samme erstatningsmuligheder, som en modkørendes ansvarsforsikring ville have dækket, hvis vedkommende havde været skyld i uheldet, og sikrer erstatning for helbredelsesomkostninger samt eventuel tabt arbejdsfortjeneste. Hvis ulykken giver varige personskader, kan du også få erstatning for varige mén og tab af erhvervsevne.Skræddersy din bilforsikring

Skræddersy din bilforsikring

Når du skal beslutte dig for, om du skal vælge en delkasko eller en fuld kaskoforsikring, er det en god idé at tage udgangspunkt i bilens pris, alder og stand. Har du fx købt en brugt bil, kan du overveje at vælge en delkasko, så du er sikret ved blandt andet tyveri og hærværk, men har du derimod købt en nyere bil eller taget et lån for at finansiere bilen, vil det typisk være en god idé at tegne en fuld kaskoforsikring, som dækker næsten alle skader.

Forsikringer · Foto 2

Sådan booker du et forsikringsmøde

Du har to alternativer for at booke et forsikringsmøde i din lokale Spar Nord med en assurandør fra Privatsikring.

  1. Bestil et forsikringsmøde hos din rådgiver
  2. Book et forsikringsmøde her

Har du ikke en rådgiver, kan du booke et forsikringsmøde (uden rådgiver) her. Du skal blot indtaste dine kontaktinformationer og ønske til opkaldstidspunkt - så bliver du ringet op af en forsikringsrådgiver fra Privatsikrings Kundecenter til en uforpligtende snak om dine muligheder.

Publiceret d.
21. oktober 2020

Skal vi hjælpe med dine forsikringer?

Kontakt os helt uforpligtende, så vender vi tilbage hurtigst muligt. Vi er her for at rådgive.