Gå til hovedindhold

Ny elspeedwaycykel til Fredericia Motorklub

5005 Fredericia · Nyhedsrummet · Motorklub

Som den første speedwayklub i Danmark har Fredericia Motorklub investeret i en elspeedwaycykel takket være en donation fra Spar Nord Fonden.

Forventningerne til Fredericia Motorklubs nye elspeedwaycykel er store. Som den første klub herhjemme har de investeret i cyklen, der svarer til en normal speedwaycykel på 85 kubik. Håbet er, at den nye cykel kan være indgangsvinkel til speedwaysporten for en masse nye medlemmer i klubben.

- For os som klub betyder det meget, at vi selv har en cykel, som vi kan lade nye medlemmer prøve, og det har vi allerede haft stor succes med. Samtidig kan man med en meget lille og simpel programmering skrue op og ned for effekten af elcyklen, så den kan passe til en nybegynder i det ene løb og til en rutineret kører i det næste. Det er meget simpelt med en elmotor, så det kan stort set alle finde ud af, så vi åbner sporten for nogle nye mennesker, som ikke nødvendigvis er vant til at sidde med armene helt nede i motorolien, siger Erik Vinther, formand i Fredericia Motorklub.

Derudover støjer den nye elcykel ikke som de benzindrevne speedwaycykler, og netop støjen er en af flere udfordringer for klubben.

- Støjen sætter en del begrænsninger for hvor meget og hvor vi må køre med almindelige speedwaycykler, og derudover har søgningen til vores sport ikke været så stor de senere år, og det har betydet, at økonomien i klubben også er blevet mindre. Vi tror på, at elcyklerne kan være med til at give sporten en renæssance, og med investeringen håber vi at kunne tiltrække nye medlemmer og få klubben til at vokse. Vi er meget taknemmelige for donationen, for vi havde slet ikke haft midler til at anskaffe os elcyklen uden støtten fra Spar Nord Fonden, tilføjer Erik Vinther.

- Som lokalforankret bank er vi meget optaget af at bidrage til et stærkt klub- og fritidsliv i lokalområdet, og der synes vi, der skal være noget for alle – også dem, som er mere til kubik og fart, end til spil med en bold eller ketcher. Derfor var det et helt oplagt projekt at støtte, og vi er glade for, at vi på vegne af Spar Nord Fonden har kunnet overrække de nødvendige midler til at anskaffe den nye elspeedwaycykel, siger Torben Ploug, direktør i Spar Nord Lillebælt.

Donationen fra Spar Nord Fonden er på 50.000 kroner.

Publiceret d.
26. august 2022