Gå til hovedindhold
  • Nyhederarrow-right-1
  • Leasingsamarbejde: ”Jeg ser leasing som en likviditetsbesparende foranstaltning”

Leasingsamarbejde: ”Jeg ser leasing som en likviditetsbesparende foranstaltning”

Odense · Topfoto 1

Landmand Rune Rosager Mortensen fra Ringe har både bank og leasing samlet hos Spar Nord. Derfor kan virksomheden udnytte en række synergier, der blandt andet dækker over øget fleksibilitet og mulighed for at handle hurtigere.

Landbrugsmaskiner er dyre – både i anskaffelse og vedligeholdelse. Og det at drive et moderne landbrug i dag kræver store investeringer. Det ved Rune Rosager Mortensen, der driver landbrug med slagtesvin og en bred vifte af afgrøder på 180 hektar ved Ringe, alt om.

For Rune er det derfor af afgørende betydning for driften, hvordan han finansierer sine investeringer. Og her var leasing et godt supplement til køb.

Odense · Foto

- Det betyder rigtig meget, at når jeg ringer til Spar Nord Leasing, så ved de, hvem jeg er.

Rune Rosager Mortensen
Spar Nord kunde

”Leasing er et godt redskab til at gøre mit landbrug konkurrencedygtigt. Ved at lease nogle af mine maskiner opnår jeg fleksibilitet samtidig med, at det frigiver likviditet, som jeg kan bruge til at opbygge en likviditetsreserve og til mere værdiskabende køb”, fortæller landmand Rune Rosager Mortensen.

Tæt samarbejde giver frihed til at handle

Når Rune har bank og leasing samlet ét sted, skaber det en række synergieffekter. Ifølge Rune gør det engagementet mere gennemskueligt samtidig med, at det giver større handlefrihed:

”Jeg veksler mellem at lease og købe, så jeg har den rette balance mellem behovet for likviditet, aktiver og fleksibilitet. Her er det en stor fordel, at jeg har samlet både bank og leasing hos Spar Nord”, fortæller Rune og uddyber:

”Med en stor udbetaling på leasingaftaler kan man som landmand blive udfordret på kassekreditten. Da leasing og bank er samme butik, er det nemmere at få en hurtig lånebevilling, idet Spar Nord forstår min forretning og hele mit engagement er gennemskueligt.  At kunne handle hurtigt er nemlig altafgørende, hvis en af mine maskiner går i stykker. Inden for landbrugsverdenen er rettidighed jo det, der styrer alle vores resultater”.

Imødekommenhed og tilgængelighed

Som leasingkunde er Rune tilknyttet en kundechef og en salgsassistent ved Spar Nord Leasing. Det giver ifølge ham en stor tilgængelighed og tæt kontakt:

”Det betyder rigtig meget, at når jeg ringer til Spar Nord Leasing, så ved de, hvem jeg er. Spar Nord Leasing får tingene til at lykkes, og de har styr på, hvilke maskiner der skal investeres i. Det skaber en god relation, at de viser tillid og lader mig om at vælge maskinen, mens de står for finansieringen”

Publiceret d.
26. november 2021