Leasingsamarbejde: Den personlige relation giver værdi

E8 · Topfoto

Som ejer af tre virksomheder inden for asfaltindustrien er leasing økonomisk fordelagtigt for Jonas Christiansen, når de omkostningstunge maskiner skal finansieres. At det netop er Spar Nord Leasing, han har valgt, skyldes en god relation og gensidig tillid.

I mange år betalte Jonas Christiansen hver en krone kontant, når han investerede i maskiner til Dansk Asfalt A/S, som han stiftede tilbage i 2010 og fortsat er administrerende direktør for. Men efterhånden som virksomheden voksede sig større, og Jonas Christiansen samtidig stiftede yderligere to virksomheder DAF A/S og Dansk Vejservice ApS, kunne det ikke længere betale sig at vente på, at likviditeten kunne dække betalingen af nye maskiner, forklarer Jonas Christiansen:

- Vores forretning er bundet op på store maskiner, der koster rigtig mange penge. Eksempelvis kan en fræsemaskine have en værdi på over to millioner kroner, og derfor begyndte vi for 2 år siden at lease maskinerne i stedet for at købe, så likviditeten ikke skulle definere, hvornår vi investerede.

Da Jonas Christiansen begyndte at lease sine maskiner, blev det gennem et samarbejde med Spar Nord Leasing. Han havde i forvejen en tilknytning til banken, og for ham har det en betydning at have en sparringspartner, som kender ham, og hvor der er en god relation.

E8 · Foto

- Det betyder rigtig meget, at når jeg ringer til Spar Nord Leasing, så ved de, hvem jeg er. Faktisk ringer de også nogle gange for at høre, hvordan virksomhedens situation er, og om der er behov for ændringer i leasingaftalerne.

Jonas Christiansen
Administrerende

Direktør, Dansk Asfalt A/S

- Når jeg ringer til min kontaktperson ved Spar Nord Leasing for at få bevilliget finansiering til en maskine, så går det hurtigt, og jeg kan ofte hente maskinen allerede dagen efter. De får tingene til at lykkes, og de har tillid til, at jeg har styr på, hvilke maskiner der skal investeres i. Det skaber en god relation, at de viser tillid og lader mig om at vælge maskinen, mens de står for finansieringen.

Virksomhederne er alle samlet under samme leasingaftale, hvor Jonas Christiansen har en rammeaftale, som betyder, at bevillingen er givet, og han kan lease maskiner inden for aftalens fastsatte årlige beløb. Med en årlig rammeaftale har Jonas Christiansen løbende kontakt med en kundechef og salgsassistent ved Spar Nord Leasing, som er tilknyttet virksomhederne.

- Det betyder rigtig meget, at når jeg ringer til Spar Nord Leasing, så ved de, hvem jeg er. Faktisk ringer de også nogle gange for at høre, hvordan virksomhedens situation er, og om der er behov for ændringer i leasingaftalerne. Generelt giver det en god oplevelse, fortæller Jonas Christiansen.

Kundechef i Spar Nord Leasing Casper Lund er ligeledes glad for samarbejdet med Jonas Christiansen. Leasing er helt oplagt for den type virksomhed, påpeger han:

- Hvis man ligesom Jonas Christiansen driver virksomhed i asfaltindustrien, kræver det investeringer i nogle meget dyre maskiner, og det stiller omfattende krav til likviditeten i en virksomhed. Ved at lease bevarer man likviditeten for i stedet at betale en månedlig udgift, og for Jonas Christiansen er det den billigste måde at finansiere maskinparken - både på månedlig basis og i hele leasingperioden - sammenlignet med andre finansieringsmuligheder. Derudover er vores kendskab til branchen og maskinerne med til at give en let og hurtigt sagsbehandling, som også er afgørende for kunden, siger Casper Lund.

E7 · Foto 2 (1)

Har du brug for et godt råd eller en hjælpende hånd?

Du er velkommen til at kontakte os på 96 34 40 00 eller på leasing@sparnord.dk, hvis du vil vide mere om dine muligheder for at lease. Lad os finde en leasingløsning, der passer dig.

 

Læs mere om Spar Nord Leasing

Publiceret d.
25. maj 2021