Gå til hovedindhold

3 grunde til at erhvervsleasing er den rette løsning for dig

E6 · Topfoto

Står din virksomhed overfor at skulle anskaffe nyt eller brugt materiel eller maskiner, er leasing ofte et fordelagtigt alternativ til at investere et stort beløb. Derfor får du her 3 gode grunde til at overveje at lease.

Hvad er erhvervsleasing?

  • Leasing er en finansieringsløsning, hvor leasingtager (virksomhed) betaler eksempelvis et månedlig beløb for at bruge en maskine eller udstyr til leasinggiver (f.eks. Spar Nord Leasing).
  • Leasingtager (virksomhed) forpligter sig til at betale ydelserne indtil aftalens udløb, hvorefter leasingtager (virksomhed) skal anvise en køber af udstyret, hvilket godt kan være leasingtageren (virksomheden) selv.
  • Leasinggiver (f.eks. Spar Nord Leasing) ejer maskinen eller udstyret, mens leasingtager (virksomheden) har brugsret i hele leasingperioden.

1. Slip for likviditetsbinding

En af de overvejelser du bør gøre dig, når der skal investeres i nyt udstyr er, om likviditeten kan gøre større gavn et andet sted i virksomheden. Ved at lease kan du nemlig bruge virksomhedens likviditet på eksempelvis udvikling og vækst, mens driften dækker den ydelse, du skal betale på leasingaftalen. Samtidig er leasing typisk billigere i etableringsomkostninger end et lån.

2. Skræddersy din finansieringsløsning

En finansieringsløsning ved brug af leasing er fleksibel og kan skræddersyes til den enkelte virksomheds likviditet. Det kan være, at du har et ønske om at betale mere fra starten, hvor udgifterne til service og vedligeholdelse af udstyret typisk er mindre, eller det kan være, at likviditeten i virksomheden svinger over året, og det derfor er en fordel at betale lavere leasingydelser en del af året.

Ligeledes kan leasingaftalen indgås med en fast eller en variabel leasingydelse alt efter virksomhedens ønsker og behov. Med hensyn til løbetiden tilpasses leasingaftalen udstyrets værdiforringelse, og scrapværdien ved udløb fastsættes efter udstyrets forventede brug og alder på udløbstidspunktet.

3. Få en sparringspartner ved hånden

Inden du foretager investeringer, kan det betale sig at rådføre sig med en kundechef i et leasingselskab, der både har ekspertise inden for leasing og bredt kendskab til de forskellige typer udstyr. En kundechef kan således vise relevante alternativer og de økonomiske konsekvenser heraf for en dialog om, hvad der passer bedst for din virksomhed. Virksomheder er nemlig ikke ens, og derfor bør leasingaftaler heller ikke være det.

Derfor er det også en god ide at vælge en leasinggiver, der har kendskab til netop din branche. På den måde får du en sparringspartner med indsigt i din virksomheds markedsforhold og de omstændigheder, I agerer i.

E7 · Foto 2 (1)

Har du brug for et godt råd eller en hjælpende hånd?

Du er velkommen til at kontakte os på 96 34 40 00 eller på leasing@sparnord.dk, hvis du vil vide mere om dine muligheder for at lease. Lad os finde en leasingløsning, der passer dig.

Publiceret d.
10. januar 2024