Gå til hovedindhold

Iværksætter: – Spar Nord tør at satse på mig og min virksomhed

Mads Uhrenfeldt, ejer og stifter af Wonder Living ApS, er et fantastisk eksempel på, hvordan man driver en ordentlig og gennemtænkt virksomhed. Han har vækstet hvert år siden virksomhedens spæde start, og med sig på rejsen har han Spar Nord København – en erhvervsbank, der ifølge Mads kan sætte sig ind i hans situation, og som tør at satse på ham og Wonder Living.

4969 København · Nyhedsrummet · Wonder Living

Med Wonder Living ApS har Mads Uhrenfeldt som den første i Danmark introduceret bæredygtige sengetøjsprodukter i 100% bambus. Og danskerne har taget godt imod det, for siden Wonder Livings start i 2017 har virksomheden vækstet organisk hvert år.

– For mig er det vigtigt, at alle vores produkter bliver produceret ansvarligt. Derfor fremstiller vi kun økologisk bambus via lyocell-metoden, som bl.a. er mindre energikrævende, og som samtidig sikrer en højere fiberkvalitet til gavn for vores kunders nattesøvn, fortæller Mads og fortsætter:

– Vi er tilmed den første FSC-certificerede virksomhed med sengetøj i bambus. FSC-certifikatet er vi særligt stolte af. Det skaber gennemsigtighed gennem hele vores forsyningskæde, sikrer gode arbejdsvilkår og beskytter både dyre- og planteliv, så vores kunder kan med god samvittighed handle hos os. 

En erhvervsbank, der bakker op

Ideen til at sælge bambussengetøj i høj kvalitet fik Mads i 2016. Det kunne han nemlig ikke finde andre, der gjorde i Danmark. Ved hjælp af sin opsparing og et forbrugslån fik han etableret sit første varelager. Efter kort tid var der udsolgt, og varelageret tømt. Mads tilpassede sine produkter, udvidede sit sortiment og ville investere i et større varelager.

Til det skulle han have forhøjet sin kredit. Men det var der desværre ikke nogen banker, der kunne hjælpe ham med – til trods for den stabile og høje vækst. Heldigvis blev han anbefalet at tage en snak med Spar Nord København, og her mødte han en erhvervsrådgiver, der med det samme kunne se potentialet i Mads og Wonder Living.

– Som iværksætter synes jeg, det er vigtigt at have en erhvervsbank, der bakker mig op, sparrer med mig og tør at satse på mig og min virksomhed. Det gør de i Spar Nord, og det har de gjort fra dag ét, udtaler Mads.


Klar med løsninger – også i svære tider

Som mange andre virksomheder blev Mads og Wonder Living udfordret af corona. Ordrerne strømmede ind i webshoppen, men forsinkede varer, den stigende inflation og øgede fragtomkostninger gjorde det svært for Wonder Living at imødekomme den store efterspørgsel. Heldigvis var der hjælp at hente i Spar Nord, som stod klar med en løsning:

– Min rådgiver i Spar Nord var utrolig forstående og klar på at finde en god løsning. Så han bevilgede hurtigt ekstra likviditet til selskabets driftskredit, som i øvrigt nu er blevet en permanent forhøjelse. På den måde har jeg kunnet fortsætte med at vækste og videreudvikle virksomheden, selvom det i perioder har påvirket min likviditet, fortæller Mads og afslutter:

– Min rådgiver og jeg har en stærk relation, og han kan sætte sig i min og min virksomheds situation. Det betyder virkelig meget for mig.

Mangler du en nærværende og handlekraftig erhvervsbank, der tør at satse på og med dig?

Kontakt erhvervskundechef Mikkel Wesselhoff Huus, Spar Nord København, på 33 30 87 61 eller mwh@sparnord.dk, og hør, hvordan vi kan hjælpe dig og din virksomhed.

Publiceret d.
18. november 2022