Gå til hovedindhold

Støtte til genrejst Skagen Festival

4885 Skagen · Nyhedsrummet · Donationer · Lokal Historie

Efter to års pause blev der endelig afviklet Skagen Festival igen i år.

Den netop afsluttede Skagen Festival var den 50. af slagsen og parløbet mellem festivalen og Spar Nord og Spar Nord Fonden strækker sig efterhånden også mange år tilbage.

- Vi er utroligt glade for den støtte, vi har fået fra Spar Nord og Spar Nord Fonden henover årene. Særligt et år som i år, hvor festivalen har ligget stille i to år og vi har skullet starte op igen, betyder det virkelig meget at få en økonomisk håndsrækning, fortæller festivalens formand, Lis Jensen med henvisning til Skagen Festivals ufrivillige pause de seneste to år grundet corona-virus.

- Det har givet lidt ekstra vind i ryggen med støtten, så vi kunne komme godt i gang igen. Jeres sponsorater gør os også knapt så sårbare for eksempelvis svigtende billetsalg, så det er en stor hjælp og tryghed og det er virkelig guld værd for os, tilføjer formanden og vurderer, at billetsalget til årets festival har været udmærket, selvom publikum formentlig har skullet vænne sig til, at festivalen atter er tilbage.

Hos Spar Nord Skagen glæder man sig over at have Skagen Festival tilbage som stor, lokalt forankret, national kulturbegivenhed.

- Som bank har vi et stort ønske om at bakke op om det lokale kulturliv, og i den sammenhæng er det svært at komme uden om en begivenhed som Skagen Festival. Af samme grund har både Spar Nord Fonden og Spar Nord Skagen bakket op om festivalen i en del år efterhånden. Vi er rigtig stolte over, at vi på denne måde kan støtte et lokalt kulturtiltag og en regulær folkefest, der hvert år trækker tusindvis af musikglade mennesker til Skagen, siger Morten Kock, direktør i Spar Nord, og fortsætter:

- Samtidig glæder vi os over igen i år at have været sponsor af Den Danske Folkemusikpris, hvor en af folkemusikkens store navne hvert år hyldes og modtager 20.000 kroner. Prisen gives til en kunstner, der har ydet en særlig indsats for folkemusikkens udvikling eller udbredelse.

Den Danske Folkemusikpris gik i år til irske Andy Irvine, der har været et ikon for den irske folkemusik og for folkemusikken generelt i mange år. Udover 20.000 til prisen sponsoreret af Spar Nord Skagen donerede Spar Nord Fonden 150.000 til årets festival.

Publiceret d.
5. juli 2022