950.000 kr. til kulturlivet i toppen af Danmark

7530 Frederikshavn · Nyhedsrummet · Donationer

I årets første måneder har Skagen Festival, Skagen Kunstmuseer og Klitgaarden Refugium kunnet glæde sig over store økonomiske håndsrækninger fra Spar Nord Fonden til i alt 950.000 kroner.

Lige i underkanten af en million kroner er givet i støtte til kulturlivet i Skagen, og udover at vække glæde hos de tre modtagere af støtten, er smilet også stort hos Henrik Christensen, afdelingsdirektør i Spar Nord Skagen, som har overrakt donationerne på vegne af Spar Nord Fonden.

- I Spar Nord vil vi gerne støtte op om, at vi har et rigt og forskelligartet kultur- og fritidsliv. Det er med til at skabe liv, sammenhængskraft og glæde lokalt og lokker besøgende til lokalområdet. Kulturelt står Skagen i forvejen rigtig stærkt i de fleste danskeres bevidsthed, og det vil vi gerne værne om. Derfor er vi også glade for, at vi har kunnet give tre så store økonomiske håndsrækninger på vegne af Spar Nord Fonden., fortæller han.

Om modtagerne:

150.000 kroner til Skagen Festival til styrkelse af fællesskabet blandt festivalens mange frivillige.

300.000 til Skagen Kunstmuseer til et formidlingsprojekt til unge i alderen 18-27 år. Målet for projektet er at sætte fokus på fællesskabers betydning ved at involvere de unge aktivt, og derigennem samtidig få flere unge til at få øjnene op for Skagen Kunstmuseer.

500.000 kroner til Klitgaarden Refugium, hvor forskere og kunstnere arbejder til gavn for udvikling af kunst og videnskab under inspirerende, rolige og rekreative forhold. Donationen skal bruges på nyt inventar og nye møbler til Klitgaarden.

Publiceret d.
13. juni 2024