Gå til hovedindhold

Spar Nord skyder jubilæumsår i gang med stærkt første kvartal

Spar Nord skyder jubilæumsår i gang med stærkt første kvartal

Om Spar Nord 3

En fortsat robust kreditkvalitet hos bankens privat- og erhvervskunder er sammen med fortsat høje renteindtægter medvirkende til, at Spar Nord kommer ud af 1. kvartal med et samlet resultat på 670 mio. kroner. Banken har dermed opnået en god start på jubilæumsåret 2024.

Spar Nord har torsdag offentliggjort regnskab for 1. kvartal 2024 og med et resultat på 670 mio. kroner efter skat og en egenkapitalforrentning på 21,1 procent er der god grund til at være tilfreds. Det fortæller administrerende direktør, Lasse Nyby:

251120 Lasse

- Resultatet kan tilskrives fortsat høje renteindtægter, ligesom kursreguleringer bidrager positivt til regnskabet, siger han og fortsætter:

- Samtidig har den stærke kreditkvalitet hos vores privat- og erhvervskunder betydet, at vi kan tilbageføre nedskrivninger for hele 32 mio. kroner på baggrund af de første tre måneder af året.

Samlet set formår banken at realisere basisindtægter for 1.531 mio. kroner i første kvartal, hvilket er 174 mio. kroner højere end samme periode sidste år. En udvikling, som særligt kan henføres til stigningen i nettorenteindtægterne.

Alligevel viser en gennemgang af regnskabet, at bankens samlede nettorenteindtægter er faldet med knap 50 mio. kroner siden toppen i 3. kvartal 2023. Ifølge Lasse Nyby er der dog en god forklaring på det.

- Sammenlignet med 1. kvartal 2023 er indlån på opsparings- og fastrenteprodukter steget med godt 13 mia. kroner. Flere og flere af vores kunder har således fået øjnene op for de attraktive muligheder, som vi tilbyder på vores opsparings- og fastrente produkter, fremfor at lade pengene stå på en almindelig lønkonto.

Også bankens nettogebyrindtægter steg i årets første tre måneder, men en mere beskeden stigning på 8 mio. kroner. Samtidig voksede bankudlån med 1,2 mia. kroner, mens bankindlån steg med 2,8 mia. kroner sammenlignet med 1. kvartal 2023.

- Samlet set er der god grund til at være tilfreds med det resultat, vi i dag har offentliggjort. Det er en rigtig fornuftig start på 2024, hvor banken senere på måneden kan fejre sit 200-års jubilæum.

På baggrund af resultatet for 1. kvartal fastholder Spar Nord sine finansielle forventninger til årets resultat i niveauet 1.700-2.100 mio. kroner efter skat og forventer dermed at komme ud af 2024 med det næstbedste resultat i bankens historie.

Læs mere om regnskabet her.

Publiceret d.
2. maj 2024