Gå til hovedindhold

Spar Nord runder for første gang en milliard i halvårsregnskab

Om Spar Nord 1

Spar Nord har netop offentliggjort regnskab for 1. halvår 2023. Med et resultat på 1.178 mio. kroner efter skat og en egenkapitalforrentning 20,1 procent kommer banken ud af årets første seks måneder med et meget tilfredsstillende resultat.

Spar Nord har torsdag offentliggjort regnskab for 1. halvår 2023, og det viser, at de første seks måneder af året har været særdeles gode for banken. Således lander Spar Nord et samlet resultat på 1.178 mio. kroner efter skat og en egenkapitalforrentning på 20,1 procent.

Lasse Nyby · Pressefoto

- Det er svært ikke at knibe sig selv i armen, når man ser på det resultat, vi i dag har offentliggjort. Det er udover det sædvanlige, fortæller Lasse Nyby, administrerende direktør i Spar Nord.

Lasse Nyby
Administrerende direktør i Spar Nord

Det er særligt de stigende renter, der har haft betydning for den positive udvikling. På baggrund af de første seks måneder af 2023 har Spar Nord næsten fordoblet sin indtjening på renteområdet sammenlignet med samme periode sidste år.

Derudover har banken i 1. halvår haft tilfredsstillende kursreguleringer på sin egenbeholdning af obligationer samt bankens sektoraktier, hvilket giver banken en fortjeneste på 275 mio. kroner mod et tab på 7 mio. kroner i samme periode sidste år.

- For bare et år siden havde jeg ikke troet, at vi ville stå her, hvor vi gør i dag, og det vidner om, hvor omskifteligt markedet har været det seneste år, forklarer Lasse Nyby og fortsætter:

- Samtidig betyder en stærk kreditkvalitet blandt vores kunder, at de samlede tab og nedskrivninger for 1. halvår 2023 udgjorde en mindre indtægt.

Banken fortsætter også senere års ekspansion i form af etableringen af en ny lokalbank i Helsinge samt et nyt bankområde i Frederikssund. Siden 2020 har banken dermed udbygget sin lokale tilstedeværelse med ikke færre end otte nye lokalbanker og bankområder.

- På baggrund af resultat for 1. halvår tyder meget på, at 2023 bliver et nyt rekordår for banken, lyder det afsluttende fra Lasse Nyby.

På baggrund af resultatet for 1. halvår 2023 præciserer Spar Nord sine finansielle forventninger for året. Det samlede resultat for 2023 forventes realiseret i den øvre ende af intervallet 2,1-2,4 mia. kroner efter skat.

Læs mere om regnskabet

Publiceret d.
17. august 2023