Foredrag med Helle Thorning-Schmidt i Aalborg

Helt eksklusivt har vi haft fornøjelsen af at have besøg af Danmarks første kvindelige statsminister, Helle Thorning-Schmidt, på besøg på Skelagervej i Aalborg

Med et stort engagement og et fantastisk kropssprog berettede Helle Thorning-Schmidt om sit liv i politik og sin tid som statsminister.

Hun fortalte, at det ansvarsfulde hverv som statsminister konstant krævede stillingtagen til dilemmaer på nationalt og internationalt plan samtidig med, at du som leder havde ansvaret for en gruppe medarbejdere/politikere, som du ikke selv havde valgt. At mestre kompromisets kunst var derfor vigtigt og altafgørende for at lande aftaler på tværs af de politiske partier. Tidligere har stemmemarginaler været afgørende for Helle Thorning-Schmidts karriere.

I dag vælger hun selv hvad hun ønsker at beskæftige sig med.

Helle fortalte, at vigtige kriterier for hvad hun vælger at involverer sig i er;
1. at hun indgår i et samarbejde med spændende mennesker
2. at hun lærer noget nyt

Bopælen er nu i London - arbejdspladsen er global.

Helle har i dag syv bestyrelsesposter - to i USA, to i Storbritannien og tre i Danmark – samtidig med, at hun rådgiver for en investeringsbank og er ved at etablere en virksomhed, hvor visionen er at fremme antallet af kvindelige bestyrelsesmedlemmer worldwide.

Gennem sin politiske karriere, tiden som direktør i det internationale Red Barnet og som dansker med bopæl i udlandet har Helle Thorning-Schmidt haft rig mulighed for at observere, hvorledes vi som danskere og som dansk samfund adskiller os fra øvrige lande.

Helles råd til os alle er: Værn om vores danske samfund og det unikke fællesskab, vi har!

Vi skal tale sammen – både alvorligt og med et smil på læben. Vi skal drikke kaffe sammen og forsøge at forstå hinanden. Vi skal fejre, at vi ”orker” kompromiset. Vi skal skabe og fastholde dialogen samt fejre mangfoldigheden.

Efter en times powertalk fra en powerkvinde sluttede aftenen af med en middag.
Vi glæder os til at byde Helle Thorning-Schmidt velkommen til et nyt foredrag i København i april 2021