Produktbilleder_1080x1080_Mastercard-Business.png

PSD2: Forbedret lovgivning på betalingsområdet

Europa-Parlamentet har vedtaget nye regler på betalingsområdet - også kendt som PSD2 (Payment Service Directive II), der har til formål at fremme innovation og sikre et mere forretningsmæssigt neutralt marked. Ambitionen er at skabe større sikkerhed på betalingsmarkedet og samtidig bane vejen for øget konkurrence fra andre aktører på området. Det betyder blandt andet, at tredjeparter på vegne af kunder eksempelvis kan gennemføre betalinger og give adgang til kontooplysninger på betalingskonti.

Som kunde i Spar Nord vil du opleve en forbedring af dine nuværende vilkår på betalingsområdet. Blandt andet medfører de nye regler, at transaktioner til og fra udlandet hurtigere gennemføres, ligesom omkostninger i forbindelse med transaktioner mellem EU/EØS-lande fremover deles mellem afsender og modtager. For erhvervsdrivende betyder de nye regler, at det ikke længere er tilladt at pålægge kunder gebyr for korbetalinger. Det gør sig både gældende i fysiske butikker såvel som ved nethandel.

TPP'er/PSD2-trejdeparter skal ifølge lovgivningen godkendes af det danske Finanstilsyn, før de kan gives adgang til Spar Nords PSD2-tjenester.


Ansøgning om godkendelse her


Når godkendelsen er opnået, kan tredjeparter få adgang til at afprøve Spar Nords PSD2-tjenester. Her kan der også findes flere informationer om Spar Nords testsystem, dokumentation og support.