Gå til hovedindhold

Vær med til at give udsatte børn i Køge Kommune en bedre jul

Tirsdag den 28. november kan du være med til at gøre en forskel for udsatte børnefamilier i Køge Kommune. Her afholder BROEN Køge, Familiestøtten og Spar Nord Køge Bugt nemlig velgørenhedsindsamlingen Giving Tuesday for at samle penge ind til kommunens udsatte børn og familier for at give dem en bedre jul. Målet er at samle mindst 100.000 kroner ind på dagen.

Det er 5. år de tre parter samler deres netværk for at gøre en ekstra indsats i frivillighedens tegn.

Flere end 40.000 familier i Danmark – heraf ca. 800 i Køge Kommune lever for så få penge, at de har svært ved at få råd til de mest basale ting til deres børn – og en højtid som julen kan om noget vælte et i forvejen spinkelt budget.

Derfor inviterer den velgørende forening Familiestøtten i samarbejde med foreningen BROEN og Spar Nord Køge til velgørenhedsindsamlingen Giving Tuesday tirsdag den 28. november. Indsamlingen har til hensigt at samle penge ind til sårbare familier i Køge Kommune op til jul.

- Giving Tuesday står i skarp kontrast til Black Friday, da det i stedet for at købe ting til sig selv handler om at give til andre, som har det svært. De sidste 4 år har indsamlingen været en rørende og bragende succes og vi er derfor rigtig glade for, at vi med god støtte fra Spar Nord Køge Bugt igen i år kan være med til at give udsatte børnefamilier en god jul, siger Sanna Rasmussen, som er stifter af Familiestøtten.

Familiestøtten blev etableret i 2013 og hjælper økonomisk udsatte børnefamilier ved at matche dem med ressourcestærke børnefamilier, som løbende donerer tøj og legetøj. Organisationen hjælper mere end 2.000 trængte børnefamilier på landsplan.

- Vi hjælper selvfølgelig med at lette familiernes økonomi, men herudover befrier vores støtte dem også for en masse bekymringer, man som forældre typisk har, når man ikke har råd til de mest basale ting til sine børn. For børnene betyder det også meget at kunne få alderssvarende tøj. Det gør dem nemlig mere lige med deres klassekammerater, og det er ofte med til at øge livskvaliteten, forklarer Sanna Rasmussen.

Sidste år blev der indsamlet hele 300.000 kroner i kommunen alene, og direktør Jesper Køster fra Spar Nord Køge Bugt har derfor høje forventninger til årets indsamling:

- Vi er hos Spar Nord stolte over igen i år at samarbejde med Familiestøtten og Broen om Giving Tuesday, så vi kan være med til at sikre, at også udsatte børnefamilier i Køge Kommune kan få en god og bekymringsfri jul. Vi er alle travle folk – men Giving Tuesday er en af årets vigtigste dage i mit arbejdsliv.
Det giver en god fornemmelse af at vi står sammen i Køge Kommune og viser overskud til børn der ikke har de samme kår og muligheder som vores egne børn. Og mine kolleger er stolte over den indsats og forskel vi kan være med til at gøre SAMMEN.


Du eller din virksomhed kan også være med til at give udsatte børn og deres familier en god jul. Donationer går ubeskåret til udsatte børn og deres familier i kommunen. I kan støtte op om Giving Tuesday på følgende måder:

Via MobilePay på 62033

Sende en e-mail til givingtuesday@familiestoetten.dk for at få en faktura tilsendt

Publiceret d.
28. november 2023