Gå til hovedindhold

Støtte til Hemmeligheden om Randers

Donationsfoto Randers

En donation på 200.000 skal give en ny audiowalk i Randers vind i sejlene og være med til at skabe en ny fortælling om byen.

Randers Bibliotek har, i samarbejde med Randers Teater og Museum Østlylland, arbejdet med projektet, ”Hemmeligheden om Randers”, igennem lang tid, og nu er projektet tildelt en donation på 200.000 fra Spar Nord Fonden.

- Jeg synes, Randers Bibliotek og de øvrige samarbejdspartnere har gjort en kæmpe indsats for projektet og for at skabe en ny fortælling om Randers. Som hele byens bank er det vigtigt for os, at være en del af lokalsamfundet – og en aktiv del af fortællingen om det. Derfor var det også helt oplagt for os at engagere os i et projekt som dette, og jeg er derfor enormt glad for, på vegne af Spar Nord Fonden, at kunne donere 200.000 kroner til projektet, fortæller John G. Nielsen, direktør i Spar Nord Randers.

- Medarbejderne i Spar Nord Randers bor selv i lokalområdet, og derfor er vi optaget af, at tale byen op. Randers og omegn har så meget at byde på, så en eventyrlig fortælling om byen, dens historie og tre af de markante personligheder, der har været med til at sætte Randers på Danmarkskortet, kan vi kun bakke op om. Det synes vi, at byen fortjener, fortsætter han.

Den nye interaktive gåtur gennem Randers skal via en lydfortælling give danskere og turister et anderledes indblik i byens historie. På gåturen kan publikum via en app på deres telefon få en interaktiv lydfortælling. Fortællingen tager udgangspunkt i tre berømte Randersforfattere, Henrik Pontopiddan, Steen Steensen Blicher og Karin Michaelis, og deres forfatterskab og fortællingen om Randers som by hvirvles på magisk vis sammen.

Formålet med projektet er at skabe et oplevelsesprodukt, der skaber et nyt narrativ om Randers som by, og samtidig introducere tre markante forfatterskaber fra byens litterære ophav – alt sammen præsenteret på en måde, som er spiselig for alle målgrupper. Undervejs skal publikum gennemføre syv indvielsesritualer inden de til sidst indvies i Randers’ dybeste hemmelighed.

Det bliver gratis at opleve lydfortællingen, som bliver tilgængelig på både dansk, engelsk og tysk, så også turister kan få glæde af audiowalken.

Publiceret d.
16. august 2022