Gå til hovedindhold

Spar Nord hovedsponsor for Aalborg Regatta

Aalborg Regatta, et af de største events i byen, løber i disse dage af stablen ved havnefronten, og denne gang med Spar Nord som hovedsponsor.

Nyhedsrummet · Aalborg Regatta

Efter fire års pause er Aalborg Regatta i år vendt tilbage til Aalborg Havnefront og forventningerne til fire dages folkefest med musik, maritime oplevelser og god mad er store. Regattaen, der er et af årets største events i Aalborg, er i år med Spar Nord som hovedsponsor.

- Det er oplagt for os som bank med stærke nordjyske rødder at bakke op om et arrangement som Aalborg Regatta, da det ikke alene trækker folk til byen, men også er en anledning til at fortælle om byens historie og muligheder. Og her er Limfjorden en central del af ligningen, idet meget af det erhverv, som vi i dag har i området, udspringer af den, ligesom en stor del af den føde, vi serverer, enten kommer fra eller af Limfjordens tilstedeværelse. Derfor støtter vi også gerne det arbejde, som Aalborg Regatta gør for at uddanne om det maritime, herunder vigtigheden af Limfjordens tilstedeværelse, fortæller John Lundsgaard, bankdirektør i Spar Nord.

Også Spar Nord Fonden har valgt at donere et større beløb til Aalborg Regatta, som derfor modtager en samlet støtte på 300.000 kroner.

- Som en tilbagevendende familiebegivenhed er Aalborg Regatta et festligt samlingspunkt, hvor nordjyderne kan se og opleve de mange flotte sejlskibe med fjorden som bagtæppe. Udover de maritime oplevelser, byder dagene på musikalsk underholdning og forskellige vandaktiviteter, som samler nordjyderne og giver anledning til fællesskab på tværs af aldre og baggrund. Det vil vi i Spar Nord Fonden gerne bidrage til, fortæller Bo Uggerhøj, der er fondsdirektør i Spar Nord Fonden.

Opbakningen fra Spar Nord Fonden og Spar Nord vækker glæde hos arrangøren af Aalborg Regatta, Aalborg Events.

- Vi har en ambition om, at Aalborg Regatta over de næste tre år kan manifestere sig som en stor regional event, som også tiltrækker udenlandske gæster. Målsætningen er at øge antallet af gæster og deltagende skibe hvert år, så vi i 2025 har 250.000 gæster i løbet af regattaen, fortæller Søren Thorst, eventchef i Aalborg Kommune, og fortsætter:

- Håbet er selvfølgelig, at de mange gæster vil få øjnene op for, hvad Aalborg og Limfjorden kan, og at de mange besøgende - ikke blot til regattaen, men også efterfølgende – vil skabe øget omsætning for området. Hvis de målsætninger skal realiseres, er det altafgørende, at vi har opbakning fra stærke samarbejdspartnere, og derfor er vi meget glade for Spar Nord Fondens flotte donation og for Spar Nords hovedsponsorat.

Aalborg Regatta afholdes i år for syvende gang, og siden første gang i 2012 har besøgstallet været stigende. Regattaen afholdes normalt hvert år med undtagelse af de år, hvor Aalborg, som sidste år, er vært for Tall Ships Races.

Aalborg Havnefront danner rammen om regattaen fra d. 23.-27. august, og det er gratis at deltage. I år kan publikum udover de mange maritime aktiviteter også opleve livemusik med blandt andre Svea, Carpark North, Christopher og Danser med Piger.

Publiceret d.
25. august 2023