Gå til hovedindhold

Spar Nord Fonden klæder Natteravnene på

Det er svært ikke at forestille sig en gul jakke, når man tænker på Natteravnene, der hver uge er med til at sikre et trygt natteliv for festglade unge landet over. Takket være en donation fra Spar Nord Fonden, får samtlige frivillige en ny, gul jakke, der udleveres i en række af Spar Nords lokale banker.

6464 Nyhedsrummet · Natteravnene

Siden 1998 har flere end 30.000 frivillige natteravne trukket i de karakteristiske gule jakker for at patruljere det danske natteliv med en mission om at sikre tryghed, livsglæde og gode fællesskaber specielt blandt børn og unge. I dag er der flere end 4.000 aktive frivillige i foreningen, der nu kan se frem til at iklæde sig en af de nye jakker doneret af Spar Nord Fonden. Donationen og samarbejdet med Spar Nords lokale banker er med til at klæde natteravnene godt på til det store stykke arbejde, de udfører i lokalområdet om natten og i alt slags vejr.

At skulle distribuere en sådan mængde jakker er naturligvis en større logistisk opgave. Det er derfor oplagt at anvende Spar Nords lokale banker som udleveringssted til lokalområdets frivillige natteravne.

- Vi er glade for, at de lokale Spar Nord-banker støtter så flot op om vores partnerskab med Spar Nord Fonden ved at hjælpe med at få de nye jakker udleveret til de lokale foreninger. Samarbejdet styrker de lokale fællesskaber, og støtten fra Spar Nord Fonden er helt afgørende, da Natteravne-indsatsen er 100 procent finansieret af private midler fra fonde, virksomheder og støtte fra enkeltpersoner, fortæller Thit Aaris-Høeg, der er adm. direktør i Fonden for Socialt Ansvar, som driver Natteravnene.

Donationen og løsningen vækker også stor glæde hos Claus Nielsen, der udover at være frivillig Natteravn også er ansat i Spar Nord – Data og Proces.

- Jeg synes, det er glædeligt, at Spar Nord og Spar Nord Fonden bakker op om trygheden for de unge i nattelivet og ikke mindst det gode, frivillige arbejde, som Natteravnene udfører. Fælles for både Spar Nord og Natteravnene er, at vi er til stede i lokalområdet, og det er derfor godt tænkt, at banken stiller sine lokaler til rådighed for løse den logistiske opgave med at få delt jakkerne ud, siger han og fortæller, at de nye jakker har en altafgørende betydning for Natteravnenes arbejde i lokalområdet:

- Som frivillige er vi ude i al slags vejr, så en god jakke har stor betydning. Når vi patruljerer nattelivet i vores gule jakker, bliver vi lagt mærke til. Det er af stor betydning, at de unge ser os, genkender os og ved, at de kan henvende sig, hvis de eller nogen, de kender, har brug for vores hjælp.

I de lokale Spar Nord banker ser man frem til, på vegne af Spar Norden Fonden, at være med til at styrke trygheden for lokalområdets unge mennesker, ved at lægge lokaler til uddelingen af de nye jakker. Uddelingen forventes at finde sted i slutningen af august og starten af september.

Publiceret d.
21. august 2023