Gå til hovedindhold

Spar Nord Fonden donerer 75.000 kroner til Limfjordsmuseets mobile museum

Det er Limfjordsmuseets erklærede vision at tilbyde gæsterne at komme tæt på Limfjordens kulturarv og natur. Nu kan museumsgæsterne sågar drage ud på guidede ture i Museumsbussen for at blive klogere på Limfjordens maritime kulturhistorie ude i Limfjordslandet.

6280 Løgstør · Nyhedsrummet · Limfjordsmuseet · Museumsbussen

Museumsgæsterne kan nemlig stige ombord i den historiske Bedford-veteranbus bygget på Aabenraa Karrosserifabrik i 1954, og den er i sig selv en bemærkelsesværdig seværdighed. Tanken er, at den samler gæster op og kører dem på rullende foredrag i Limfjordsområdet enten ud til Limfjordsmuseet eller ud på oplevelser i området. I sig selv rummer den et lille stykke Danmarkshistorie, da denne bustype i sin tid blev brugt af Den Rejsende Højskole Tvind, og i dag er Bedford-bussen den eneste tilbageværende af sin slags i Danmark.

Købet af den restaurerede veteranbus er muliggjort gennem donationer, og Spar Nord Fonden har bidraget til, at den nu igen er kommet ud at rulle med de entusiastiske museumsfolk ombord.

- I Spar Nord håber vi, at Museumsbussen bliver en stor succes og en attraktiv måde til at formidle museets aktiviteter og lokale seværdighed. Det glæder os meget at kunne konstatere, at bussen allerede har resulteret i et stærkt fællesskab af frivillige ildsjæle, der vil hjælpe med at vedligeholde og køre den, siger afdelingsdirektør Bjørn Drejer.

Vil du opleve en guidet bustur, kan du læse mere om Museumsbussen på Limfjordsmuseets hjemmeside.

Publiceret d.
22. august 2023