Gå til hovedindhold

Spar Nord beder skolerne om hjælp i kampen mod havfald

5150 Frederikshavn · Nyhedsrummet · Lokal · Havfald

Spar Nords afdelinger i Frederikshavn, Sæby og Skagen allierer sig nu med lokale skoleklasser i kampen for rene strande og et affaldsfrit hav.

Spar Nords afdelinger over hele landet arrangerer i samarbejde med Spar Nord Fonden hvert år indsamling af havfald. Hvert år ender tonsvis af affald nemlig i havet omkring Danmark og i landets åer, søer og vandløb til skade for naturen og miljøet. Derfor er Spar Nord og Spar Nord Fonden aktivt gået ind i kampen for et renere havmiljø og strande, søer og vandløb, der ikke skæmmes af affald.

I Spar Nord Frederikshavn, Sæby og Skagen går man nu sammen med alle interesserede skoleklasser i Frederikshavn Kommune for at få indsamlet endnu mere havfald.

- Som lokalt forankrede banker ønsker vi at værne om naturen i vores lokalområde, og selvom vi hvert år i Spar Nord lykkes med at indsamle flere tons havfald, vil vi gerne gøre det endnu bedre. Derfor synes vi det var helt oplagt at række ud til vores lokale folkeskoler og aktivere dem i Havfaldsindsamlingen. På den måde kan vi sammen gøre en endnu større forskel for vores havmiljø, siger Morten Kock, direktør i Spar Nord.

Spar Nord Fonden har samtidig støttet udviklingen af undervisningsmateriale til 4.-6. klassetrin, der gratis kan formidles til skolerne. Oveni kører havfaldsindsamlingen i uge 41, hvilket samtidig er skolernes motionsuge, så håbet er, at mange klasser kan se ekstra stor mening i at deltage.

- Vi vil rigtig gerne have så mange skolers og klassers hjælp som muligt, så vi kan få indsamlet en masse affald. Som en ekstra motivation udlodder vi 1.000 kroner til den klasse, der samler mest affald ind i hver by, fortæller Morten Kock, der håber på stor opbakning fra skolerne.

Skolerne kan hente materialer, havfaldsposer mm. i den lokale Spar Nord i Frederikshavn, Sæby eller Skagen. Tilmelding kan ske hos marketingansvarlig Ditte Bang Frandsen på dib@sparnord.dk

Publiceret d.
23. september 2022