Pengeregn over international robotkonkurrence

4727 Nyborg · Nyhedsrummet · World Robot Olympiad

Vibeskolen var den 24. maj fyldt med 220 spændte 3. klasseelever, som skulle deltage i det årlige World Robot Olympiad stævne. Til stede var bankrådsformand i Spar Nord Nyborg Lars Bek Andersen for at overrække en donation på 250.000 kroner på vegne af Spar Nord Fonden til projektet.

World Robot Olympiad (WRO) er en international robotkonkurrence for børn og unge mellem 8 og 19 år. Konkurrencen omhandler konstruktion og programmering af robotter og har til formål at inspirere børn og unge til, hvordan teknologi og naturvidenskab kan anvendes i samfundet. I robotolympiaden har deltagerne mulighed for at konkurrere i to kategorier: RoboMission og Future Innovators.

Gennem WRO er det muligt at iværksætte lokale konkurrencer, hvor arrangørerne i høj grad har mulighed for selv at definere rammerne. Dette gælder blandt andet WRO Nyborg, som i år afholdt et lokalt, lukket stævne med Nyborg Kommune for kommunens 3. klasseelever, der resulterede i 220 deltagere fordelt på 72 hold fra Birkhovedskolen, Danehofskolen med afdelinger i Nyborg og Vindinge, 4kløverskolen med afd. i Ørbæk og Frørup og Vibeskolen med afd. i Ullerslev og Aunslev.

For WRO er det vigtigt, at alle børn og unge har mulighed for at deltage, hvorfor er projektet gratis at deltage i. Derfor er projektet også afhængig af støtte fra virksomheder og fonde, og i den forbindelse har Spar Nord Fonden støttet projektet med hele 650.000 kroner siden 2018.

For Lars Bek Andersen har det været en stor glæde at se de mange deltageres engagement i projektet.

- Det er inspirerende at se, hvor mange deltagere Nyborg Kommune og WRO har formået at samle til dette års stævne. Til trods for deltagerne kun går i 3. klasse er det imponerende at overvære, hvor koncentreret de unge arbejder, fortæller Lars Bek Andersen og tilføjer:

- Jeg er derfor særdeles glad for at kunne overrække den flotte donation til WRO på vegne af Spar Nord fonden, og derigennem sætte fokus på WRO’s mission om, at inspirere flere børn og unge til at vælge en uddannelse inden for teknologi og naturvidenskab.

Projektet er bygget op omkring konkurrencer på fire forskellige alderstrin svarende til indskoling, mellemtrin, udskoling og ungdomsuddannelserne.

Du kan læse mere om Spar Nord Fondens uddelingspolitik og ansøge om en donation her.

Publiceret d.
7. juni 2022