Michael og Anya: Derfor valgte vi et prioritetslån

63 · Topfoto

At vælge lånetype behøver hverken være ugennemskueligt eller tidskrævende. Det kan Micheal Carlsen og Anya Jensen skrive under på. Her fortæller parret om, hvorfor de uden tøven valgte netop prioritetslånet til restfinansiering af deres boligkøb. 

”Vi har fået mulighed for at lave et lån, som vi selv har kontrol over. Vi er blevet bankmænd i vores egen bankforretning”

Sådan beskriver 39-årige Michael Carlsen og 43-årige Anya Jensen fra Aalborg deres skifte til et prioritetslån i forbindelse med boligkøb.

Parret har i flere år boet i deres gældfrie ejerlejlighed, som de, i forbindelse med huskøb, ønsker at beholde og bruge til udlejning. Hvordan boligkøbet skulle finansieres, blev de derfor nødt til at tage stilling til. I samråd med deres bankrådgiver vurderede parret prioritetslånet op mod et almindeligt boliglån – og her var der kun én vinder:

63 · Foto
- Vi vurderede prioritetslånet op mod et almindeligt boliglån – og her var der ingen tvivl. Den frihed og fleksibilitet vi kunne få i vores daglige økonomi ved at vælge prioritetslånet gjorde udfaldet

Michael Carlsen og Anya Jensen
Aalborg

Michael og Anya har altså gennem et prioritetslån udnyttet den store friværdi, som de havde i deres lejlighed til restfinansiering af deres boligkøb.

 

Fleksibiliteten var udslagsgivende

Fleksibilitet, frihed og forrentning af indlån. Det er blot nogle af de fordele, parret nævner ved prioritetslånet. Med lånet kan parret nemlig udnytte deres friværdi, og få større økonomisk råderum i deres daglige økonomi. De får således både en fleksibel måde at låne penge på og en fleksibel afviklingsform – og det passer dem særdeles godt:

”Lånet er en kæmpe tryghed, når det kommer til uforudsete udgifter. Eksempelvis har ejerforeningen netop meldt ud, at der skal laves altaner på alle lejligheder i foreningen. Det er lige pludselig 90.000 kr. - og her er prioritetslånet jo helt fantastisk,” fortæller Michael og fortsætter:

”Anya har også en ældre bil, som vi ved, skal udskiftes på et tidspunkt. Her kan vi igen ’bevilge’ os selv et betydeligt billigere lån”.

Parrets prioritetslån er knyttet sammen med deres opsparingskonto, hvorved de opnår højere rente for deres opsparing, end de ellers ville have fået. Og netop det gør, at de får fuldt udbytte af deres friværdi:

"Vi ser lånet som en slags kassekredit, der giver os mulighed for at få fuldt udbytte af vores friværdi og samtidig langt større fleksibilitet i vores økonomi," afslutter Anya. 

Vil du, ligesom Michael og Anya, have en mere fleksibel afviklingsform, hvor du samtidig kan udnytte din friværdi til at få et større økonomisk råderum? Så kontakt din bankrådgiver for et uforpligtende møde, så I sammen kan gennemgå din økonomi for at se, om prioritetslånet kunne være en fordelagtig løsning til dig.

Publiceret d.
7. september 2020

Skal vi hjælpe med dit boligkøb?

Kontakt os helt uforpligtende, så vender vi tilbage hurtigst muligt. Vi er her for at rådgive.