Gå til hovedindhold

Bankskifte: Derfor skiftede vi til Spar Nord”

 

 

 

 

 

 

25 Topfoto

Selvom du er ung og under uddannelse er det ikke ensbetydende med, at du ikke kan låne til en bolig. Læs her, hvorfor Lenette Ferslev Kristensen og Kenneth Christensen kunne få finansieret deres første bolig i Spar Nord, selvom de fik afslag i deres tidligere bank.

”Vi følte os forstået og lyttet til med det samme – og ikke bare som nogle navne og tal på et stykke papir. Vi følte os bare øjeblikkeligt velkomne.”

Sådan beskriver 26-årige Lenette Ferslev Kristensen og 31-årige Kenneth Christensen deres første møde med Spar Nord sidste efterår.

Efter at være blevet forældre i 2017 gik parret med tanker om at købe et hus til at udleve familiedrømmen i. Men med en SU og en fuldtidsløn at leve for mente parrets forhenværende bank ikke, at deres rådighedsbeløb var højt nok. Til trods for at parrets daværende husleje faktisk var højere end den ydelse, de ville komme til at sidde med i det hus, som de ejer i dag.

 

”Vi var egentlig glade for vores tidligere bank og troede faktisk, at den ville bakke os op. Det havde den gjort i alle otte år, vi havde været kunder der. Derfor var vi noget slukørede, da vi fik at vide, at vi kunne låne til et skur i Bauhaus. Vi gik nærmest derfra med følelsen af, at vi aldrig ville få lov til at købe et hus,” siger Kenneth Christensen.

”De slukkede faktisk vores drømme,” tilføjer Lenette Ferslev Kristensen.

Efter anbefaling fra et familiemedlem valgte parret derfor at spørge Spar Nord, og allerede efter det første møde med deres nye rådgiver var parret faktisk ikke i tvivl om, at de ville skifte bank, hvis de ellers kunne blive godkendt, fortæller Kenneth Christensen. Det kunne de heldigvis.

 

25 · Foto2

Med huskøbet har den lille familie fået mere plads at boltre sig på. Foto: Privat.

Følte sig taget seriøst

Selvom parrets rådighedsbeløb var lavere, end hvad der normalt kræves af kunder, der ønsker at låne penge til en bolig, kunne det unge par dokumentere, at de gennem længere tid havde formået at leve for langt mindre.

”Mens vi stadig boede i lejlighed, havde vi prøvet at skrue ned for vores forbrug, fordi vi på forhånd kunne regne ud, at vores rådighedsbeløb ville falde under bankens anbefalinger. Derfor var vi nødt til at overbevise banken om, at vi sagtens kunne leve for relativt få penge om måneden, og det kan vi også sagtens,” siger Kenneth Christensen.

 

Samtidig oplevede parret, at deres rådgiver i Spar Nord generelt udviste stor forståelse for deres midlertidige økonomiske situation. Forståelse for at parrets begrænsede økonomi netop bare er en fase, som inden længe kommer til at udvide sig til to fuldtidslønninger, når begge parter er færdige med deres uddannelser.

”Vores rådgiver tog os meget seriøst. Vi oplevede virkelig, at der blev troet på os og på vores motivation til at betale af på et hus, der er vores eget – i stedet for bare at hælde pengene ud ad vinduet hver måned, som man gør, når man bor til leje,” forklarer Kenneth Christensen.

Fra deres toplansvilla i Arden, lidt syd for Aalborg, glæder parret sig i dag over, at Spar Nord ikke er en bank, der putter folk i kasser, men i stedet ser muligheder i den enkelte kunde.

”Vi føler virkelig, vores rådgiver har udvist forståelse for vores værdier. Og det er vigtigt, når man står og skal låne penge til noget, som giver livskvalitet, hvad end det så er en bil eller en bolig. Altså at ens personlige interesser rent faktisk har en værdi,” slutter Lenette Ferslev Kristensen.

 

Publiceret d.
6. februar 2020

Skal du købe (din første) bolig?

Har du brug for hjælp til at planlægge dit fremtidige boligkøb eller bare et godt råd? Så kontakt os.