Gå til hovedindhold

Grundig forberedelse har skabt fundamentet for en god og rentabel byggeproces

7442 Hirtshals · Nyhedsrummet · Mie Og Kris

Drømmehuset er blevet til virkelighed for Mie og Kris Grysbæk Riisager takket være en kombination af god forberedelse, solid rådgivning og attraktiv finansiering.

Mie og Kris Grysbæk Riisager har bygget et selvtegne hus i Støvring lige syd for Aalborg helt efter deres egne ønsker og drømme. De har valgt at slå sig ned her, fordi Mie arbejder i Aalborg, og Kris arbejder i Aarhus, så de bekvemt kan pendle i hver sin retning. Til gengæld har de været helt på samme og sikre kurs, da de skulle planlægge, realisere og bygge deres drømmehus.

Kris er oprindeligt fra Hirtshals, og han har været kunde i Spar Nord Hirtshals i mange år. Da parret for nogle år siden flyttede sammen og efterfølgende blev gift, samlede de deres økonomi i Spar Nord. Særligt husprojektet i Støvring har gjort dem meget glade for samarbejdet med banken, som har hjulpet med god rådgivning og attraktiv finansiering.

- Vi er yderst tilfredse med, at vi har fået så skræddersyet en løsning gennem Spar Nord. Den fleksibilitet, der er blevet stillet os, er helt uovertruffen. Det er supergodt. Vi fik lavet tre-fire forskellige lånekonstellationer, hvor vi endte med at finde en virkelig god løsning, der passer til vores temperament. Som eksempel fik vi besked om, hvornår vi med fordel skulle rykke på det. Af den grund fik vi hentet lånet hjem, lige inden uro på lånemarkedet og dermed en lavere og fordelagtig fast rente, som har sparet os rigtig mange penge”, fortæller Mie og Kris.

Irene Bjerg er kunderådgiver for Mie og Kris i Spar Nord Hirtshals, og hun roser parret for deres særdeles grundige forarbejde:

- Mie og Kris har lagt et stort arbejde i at få en god og klar plan på plads for økonomien, inden de er gået i gang med hele byggeprocessen. Det giver forudsigelighed på trods af kompleksiteten i byggeprojektet, og det har været et rigtig godt samarbejde, som er endt med et flot hjem, de virkelig kan være stolte af”, siger kunderådgiver Irene Bjerg. 

Grundighed betaler sig
Kris er maskiningeniør, og Mie er kemiingeniør, så det tekniske falder dem naturligt. Desuden har de fundet stor støtte og hjælp i Kris’ far, der er tømrer og bygningskonstruktør.

Til sammen har de brugt næsten to år på at vælge den rette grund og designe det ønskede hus, inden de gik i jorden i april 2022 og elleve måneder senere kunne flytte ind. Huset er ikke alene udtænkt af parret, men de har faktisk også bygget det delvist selv, ligesom de har været bygherrer og projektledere i hele processen.

- Vi har tegnet det helt fra bunden og selv indrettet og realiseret det. Vi har entreret med håndværkere og fået deres hjælp til at rejse huset for os. Men vi har bygget det indvendige selv. Derfor har der været rigeligt at holde styr på, og her har banken været behjælpelig med de løbende betalinger af håndværkere gennem vores byggekredit. Alt har været låst fast på priser, så vi fra start til slut har vidst, hvad det ville koste”, fortæller Kris.

Mie og Kris har en søn på ti måneder, så de kunne lige nøjagtigt nå at få bygget huset færdigt til deres nye familie, som i den grad nyder at bo i huset:

- Det er en kæmpe tilfredsstillelse at stå for det selv. På den måde har vi fået det, lige som vi gerne vil have det. Vi er svært tilfredse med indretningen, og jeg går op i home automation, så det er spækket med elektronik og automatisering, så vi kan styre lys, lyd, gardiner, varme og alt via et KNX-bygningssystem”, fortæller Kris stolt.

Vær forberedt på det uforudsete
Parret vil gerne give et par gode råd videre til andre, som går med byggetanker:

- Man skal lytte til sin bank og rådgiver, også når det kommer til budgetterne, og så skal man sørge for at have så meget forudsigelighed som muligt på det finansielle punkt. Det gælder både, hvis man bygger selv, som vi har gjort, eller man får bygget et typehus, for der kommer altid noget uforudset ind i byggeprojektet. Det er en rigtig god idé at være forberedt. Derfor skal du kommunikere med banken om, hvad planen er og hele tiden vise, at du har en plan. Banken kommer selvfølgelig også løbende for at se, at byggeriet skrider fremad i forhold til den aftalte plan, og den er heldigvis holdt hele vejen for os. Det er nok ikke alle, der har de samme forudsætninger som os for at stå for meget af det selv og komme så tidligt i processen med en plan. Der vil vi anbefale at hyre gode rådgivere, da det giver større tryghed og sikkerhed for, at byggeprojektet holder sig inden for de aftalte rammer”, slutter Mie og Kris.

Går du med byggetanker, så tag et møde med kunderådgiver Irene Bjerg – kontakt hende på tlf. 96 56 08 92, eller skriv til hende på ibj@sparnord.dk

Publiceret d.
5. april 2024