Gå til hovedindhold

Forståelse for branchen skabte grobund for leasingsamarbejde

7 · Topfoto

En god personlig kontakt og kendskab til forholdene i branchen var de primære årsager til, at Palle Staal Transport ApS valgte at benytte Spar Nord til leasing af virksomhedens entreprenørudstyr og lastbiler.

Da direktør i transportvirksomheden Palle Staal Transport ApS i Vejle, Palle Staal, tilbage i 2018 fik en henvendelse fra Spar Nord, blev det startskuddet til et godt samarbejde omkring erhvervsleasing af lastbiler og entreprenørudstyr til virksomheden.

E7 · Foto (1)
- Vi har et godt samarbejde med Spar Nord. De har en stor indsigt i vores markedsforhold, og det er rart at sparre med nogen, som kender branchen og dermed de omstændigheder, som vi agerer i. Så hvis vi eksempelvis har behov for at reagere på en stigende efterspørgsel med det samme, kan vi hurtigt få finansiering til nyt udstyr på plads. I den forbindelse betyder det meget, at man har en fornuftig relation, og samtidig er de nemme at have med at gøre.

Palle Staal
Direktør Palle Staal Transport ApS

I første omgang startede samarbejdet med anskaffelsen af to lastbiltrailere. Det satte gang i en sneboldeffekt, og i dag er omkring halvdelen af transportvirksomhedens lastbiler finansieret gennem leasingaftaler, mens det samme i øvrigt gør sig gældende for en del af virksomhedens entreprenørudstyr.

- Vi bruger underleverandører til en stor del af vores opgaver, men når vi skal have finansieret maskiner og udstyr til vores egenproduktion, bruger vi finansiel leasing. Her er det rart, at vi ved leasing gennem Spar Nord kan få feedback i forhold til de finansielle og økonomiske forhold i branchen, forklarer Palle Staal.

Ingen fastfrysning af likviditet

Når Palle Staal benytter finansiel leasing, betaler han en månedlig ydelse i hele leasingperioden, og dermed bliver virksomhedens likviditet ikke bundet i aktivet, hvilket ifølge ham har været blandt årsagerne til at vælge finansieringsløsningen.

 

7 · Foto

Foto: Palle Staal Transport ApS.

- Det er den klart billigste løsning til finansiering på grund af ejendomsforholdet. Som jeg ser det, er finansiel leasing således den eneste reelle finansieringskilde for vores forretning, fortæller Palle Staal med henvisning til, at leasinggiveren ejer aktivet under leasingperioden, og han uddyber:

- Samtidig giver det os frihed i vores driftskapital, fordi vi ikke fastfryser vores likviditet i investeringer, men derimod blot dækker de månedlige ydelser til leasing med vores drift. Når vi på den måde ikke fastfryser vores likviditet i maskiner og udstyr, kan vi i stedet bruge pengene andre steder i virksomheden.

Flere af Spar Nords leasingkonsulenter har indgående kendskab til transportsektoren og kan således yde branchespecifik rådgivning til transportvirksomheder som Palle Staal Transport ApS, fortæller Erhvervskundechef i Spar Nord Vejle Jesper Bay Rasmussen:

- Vores branchekendskab betyder, at vi kan have en god sparring med kunden. I Palle Staal Transports tilfælde rådgiver vi eksempelvis om deres investeringer, og hvordan de kan finansieres. Det er altid kunden, der bestemmer, hvilke maskiner eller udstyr der vælges. Vi finansierer alle mærker og er derfor uafhængige i forhold til valg af mærker. Vi gør en særlig dyd ud af at være hurtige i vores tilbagemelding, da der ofte kan være behov for at det skal gå stærkt i branchen.