Gå til hovedindhold

Donation giver AMBU-parken en makeover

5050 Hobro · Nyhedsrummet · Ambuparken

Direktør i Spar Nord Mariagerfjord,  Frank Kristensen overrækker donationen på 150.000 kr. til AMBU-dagenes pladsformand Egon Junker. Pengene er brugt til forskønnelse af AMBU-parken, herunder nyt hegn og nye flotte lamper.

Når anledningen er intet mindre end et 100-års jubilæum er det nødvendigt med en ekstra indsats for at tage sig bedst muligt ud. Derfor bliver AMBU-parken nu forskønnet, så den står klar til at fejre det flotte jubilæum.

Takket være en forskønnelses-donation fra Spar Nord Fonden, har AMBU-parken i Hobro nu fået opsat nyt hegn og nye flotte lamper. Dermed er parken klar til at danne rammen om den længe imødesete AMBU-fest.

- I Spar Nord Hobro har vi ligesom alle andre i Hobro og omegn glædet os til endelig at fejre AMBU-festens 100-års jubilæum. Derfor er vi også stolte over, på vegne af Spar Nord Fonden, at kunne overrække arrangørerne 150.000 kroner til blandt andet nyt hegn og nye lamper i parken. En række andre donationer til forbedringer og ikke mindst et stort arbejde af det frivillige og ulønnede AMBU-pladshold gør, at rammen for jubilæumsfesten nu også passer til det flotte jubilæum, siger Frank Kristensen, direktør i Spar Nord Hobro.

Egentlig skulle AMBU-festens jubilæum have været afholdt allerede i 2020, men grundet corona-virussen måtte Jubilæumsfejringen aflyses både det år og det efterfølgende år. Af samme grund er forventningerne til jubilæumsfesten også skudt i vejret i ventetiden, og alle sejl er derfor sat til i fejringen af 100-års jubilæet.

Jubilæet markeres derfor med fire dages fest fra d. 1.-4. september – de første to dage med koncertnavne fra den allerøverste hylde og de sidste to med en mere traditionel byfest. Det flotte program kan ses på www.ambufest.dk.

- Som lokalforankret bank er vi optaget af at bakke op om de aktiviteter, der tegner Hobro som by, og der er få begivenheder med samme betydning som AMBU-festen. Af samme grund har vi igennem alle 100 år været en af festens hovedsamarbejdspartnere, fortæller Frank Kristensen og fortsætter:

- Medarbejderne i Spar Nord Hobro arbejder i byen, bor i byen og færdes i byen i vort fritids- og privatliv, og derfor er flere af bankens ansatte også frivillige i arbejdet omkring festen, og vi glæder os alle, sammen med resten af byens indbyggere til, at det nu endelig er blevet tid til AMBU-fest igen.

Ambufesten er Danmarks ældste byfest, og den har været afholdt årligt lige siden 1920 kun afbrudt af krigsårene under 2. Verdenskrig og de sidste to års ufrivillige corona-pause. Festen blev startet helt tilbage i 1920 af en kreds af Hobro-borgere, der via en fest ville indsamle penge til byens første motoriserede ambulance. Hidtil havde sygetransporten foregået på hestevogn.

Da man efter 2 års fest havde indsamlet penge nok til at købe en ambulance, valgte man at festen skulle fortsætte, og de årlige overskud er sidenhen blevet doneret til andre velgørende formål – og det er gennem årene blevet til mere end 15 millioner kroner.

Under mottoet ”Det er sjovt at hjælpe andre”, arbejder omkring 300 frivilligt og ulønnet for at skabe en kæmpe fest med henblik på at kunne donere et overskud til velgørende formål.

Forskønnelsen af AMBU-parken kommer dog ikke kun AMBU-festen til gavn. Henover året huser parken en række andre begivenheder, så de nye flotte rammer kommer også til at gavne Hobro Dyrskue, Løb for livet og en masse andre større og mindre events.

Publiceret d.
22. august 2022