Gå til hovedindhold

Baggesenskolen samlede havfald med Spar Nord

Som et led i Spar Nords landsdækkende indsats mod havfald, havde Spar Nord Korsør onsdag den 2. november allieret sig med elever fra Baggesenskolen.

Jan · Korsør · Nyhedsrummet · Havfald

De skulle egentlig have haft idrætstime, men eleverne i 3.B fra Baggesenskolen var helt med på idéen om i stedet at samle havfald ind i Korsør. Deres idrætstime var i fare for at blive aflyst, da idrætshallen blev brugt til fintælling af stemmer fra folketingsvalget, så det var oplagt, at det i stedet blev en rask havfaldsindsamling, der var på skoleskemaet.

- Eleverne gik til opgaven med stor entusiasme, og der var mange gode snakke undervejs på turen om, hvor vigtigt det er, at vi ikke smider affald i vores natur. Selv da eleverne fik ti minutters fri i slutningen af ruten fortsatte de med at samle skrald, og der var bred enighed om, at det på denne måde var en god kombination af både at få motion og frisk luft, og samtidig gøre noget godt for naturen, fortæller Sandie Kristiansen, privatrådgiver i Spar Nord Korsør, der var med de 20 elever og deres to lærere på havfaldsindsamling.

Ruten tog havfaldsindsamlerne igennem Korsørs gader, forbi Kongegårdshaven, op til stranden ved det lokale plejehjem og herefter videre ned til Lovsøanlægget. Undervejs blev det til 20 godt fyldte poser med affald, og eleverne var godt tilfredse med dagens ”fangst”.

Oceaner af affald om året
845 kg. Så meget husholdningsaffald producerer gennemsnitsdanskeren om året, og alt for meget af det affald havner desværre i naturen. De fleste sætter pris på rent badevand og en ren strand, men hver eneste dag ophobes der nye flasker, dåser, nylon og plastik i havet og på strandene, og det har konsekvenser for både menneskene, dyrene og miljøet.

Som lokalforankret bank er det naturligt for Spar Nords afdelinger at involvere sig i og give noget tilbage til lokalområdet. Derfor er det også helt oplagt for banken at arrangere disse havfaldsarrangementer, og at banken har valgt at allokere arbejdstid til, at medarbejderne kan hjælpe med at sikre rene, danske farvande, søer og åer.

- Vi er meget optaget af at gøre Korsør og omegn til et attraktivt sted at leve og opholde sig, og derfor gør vi en stor indsats for at støtte op om små og store initiativer, der bidrager til at løfte lokalområdet. Vi bor her selv og holder selv af at bruge og nyde naturen i området, og derfor er det helt oplagt, at vi også i Korsør tager del i den landsdækkende kampagne mod havfald. Jeg er glad og stolt over, at vi som bank sammen med skoleeleverne fra Baggesenskolen har kunnet være med til at fjerne en masse affald i vores by og vores dejlige natur, fortæller afdelingsdirektør i Spar Nord Korsør, Lennart Husted Laursen.

Sidste år fik Spar Nord i løbet af Havfaldskampagnen indsamlet 2,4 ton affald langs havet, søer og åer. Sammen med Spar Nord Fonden har banken siden 2017 doneret i omegnen af 2.500.000 kroner til Søværnets kampagne, Havmiljøvogterne, der sætter fokus på mindre havfald i og omkring havene. Denne landsdækkende havfaldsaktion skal således være med til at bringe budskabet videre ud i samfundet og aktivere endnu flere til at tage del i at nedbringe havfaldet rundt om i landet.

Publiceret d.
7. november 2022