• Nyhederarrow-right-1
  • 6 gode råd til sommerferien: Sådan rejser du med styr på økonomien og ro i maven

6 gode råd til sommerferien:
Sådan rejser du med styr på økonomien og ro i maven

For mange danskere går turen til udenlandske destinationer i sommerferien. I den forbindelse giver Spar Nord og rejseportalen FinalCall.travel gode råd til, hvordan du sikrer dig bedst økonomisk og kan tage på ferie med ro i maven.

Some · Nyhedsrum · Tips · Sommerferie

Den franske Riviera, de græske øer eller sandstrande på den anden side af jordkloden. Destinationerne kan være mange, men uanset hvor sommerferien går hen i år, er det en rigtig god idé at tage sig nogle forholdsregler ved booking og forberede sig grundigt inden afrejse for at undgå unødige omkostninger og ikke mindst en ødelagt ferie.

Derfor har Spar Nord og rejseportalen FinalCall.travel samlet seks gode råd til at rejse med ro i maven og budgettet.


1. Book i god tid, og vær fleksibel

Ifølge Flemming Lundberg Poulsen, som er chefredaktør hos rejseportalen FinalCall.travel, er et af de steder, hvor det er muligt at spare flest penge, ved at booke rejsen i god tid.

- Rigtig mange danskere har allerede booket fly og hotel, og når der samtidig er begrænset kapacitet, bør man ikke lurepasse for at se, om der kommer billige billetter kort inden ferien. Som udgangspunkt bliver ruteflyene blot dyrere, desto tættere på afgang – og ved charterrejser, som der er stor rift om, skal du være heldig, siger han og tilføjer:

- Hvis du gerne vil passe på pengepungen, kan du til gengæld være fleksibel med afrejse – og her er uden for højsæsonen naturligvis billigst. Derudover er det en god idé at holde øje med flyselskabernes nyhedsbreve, hvori der kan være gode tilbud, hvor du skal slå hurtigt til. 

2. Bestil flybilletter direkte via flyselskab

Når du skal bestille ferien, anbefaler Flemming Lundberg Poulsen, at du booker flybilletten direkte gennem flyselskabet:

– Hvis du løber ind i, at dit fly bliver aflyst eller forsinket, står du væsentligt bedre, hvis du har bestilt via flyselskabet. Hvis du derimod har booket via en anden udbyder, kan det blive markant sværere at få refunderet sine penge eller modtage kompensation, forklarer han og uddyber:

- Derudover skal du sørge for at booke en sammenhængende rejse, hvis du skal med flere fly for at nå til destinationen. Ellers kan du ikke få pengene retur, hvis du misser det andet fly på rejsen – også selvom flyselskabet er skyld i en eventuel forsinkelse.


3. Betal med kreditkort, og tjek forbrugsgrænsen

Når hotel og fly skal betales, er det ifølge afdelingsdirektør for kort og betalinger i Spar Nord Jesper Dammand en god idé at benytte et internationalt betalingskort:

– Det er langt fra ligegyldigt, hvilken betalingsmetode du betaler med. Skulle der ske noget uventet, hvor du har krav på at få dine penge retur, er det ofte nemmere med et internationalt betalingskort som Visa eller Mastercard på forudbetalte ydelser. Det er også udbredt, at betaling af biludlejning skal ske med et kreditkort, så et godt råd er helt sikkert også at tjekke op på, at forbrugsgrænsen på kreditkortet er høj nok. Er flybilletter, hoteller og andet købt på kreditkortet inden for en periode på 30 dage, risikerer du nemlig at overstige grænsen, og det kan resultere i, at billejen ikke kan betales, siger han, mens han understreger, at det i øvrigt er en fordel at have flere betalingskort med på ferien.

4. Få styr på rejseforsikringen

Det er ikke altid, at en sommerferie forløber efter planen, og derfor er det vigtigt at have styr på forsikringerne forud for afrejse:

- En rejse kan hurtigt blive dyr, hvis du ikke har styr på forsikringerne og løber ind i fx sygdom. Tjek derfor efter, om du er dækket af en rejseforsikring og eventuelt afbestillingsforsikring. Nogle kreditkort kommer desuden med en rejseforsikring, så det er værd at se efter, om det gælder for dit betalingskort, fortæller Jesper Dammand.


5. Tjek rejsedokumenterne, og mød op i god tid i lufthavnen

Igen i år forventes der ifølge Flemming Lundberg Poulsen at være flyforsinkelser og -aflysninger, som denne gang er relateret til flyveleder-konflikten:

- Den store mangel på flyveledere kommer med al sandsynlighed til også at påvirke sommerens flyrejser til og fra Københavns Lufthavn – og selvom det altid er vigtigt at læse betingelserne i rejsedokumenterne, er det især for de rejsende, som letter og lander i København. Derudover er det som altid en god idé at møde op i god tid i tilfælde af eventuelle længere køer eller ændringer i afgangen, siger han.


6. Sæt ekstra penge til side udover budgettet

Selvom du muligvis har betalt store dele af ferien hjemmefra og måske ovenikøbet har lagt et budget for turen, kan der komme uforudsete omkostninger, hvor en ekstra opsparing er kærkommen.

- Udover at lægge et feriebudget er det en rigtig god idé at sætte lidt ekstra opsparing til side, som kan tages i brug ved uforudsete udgifter såsom et udlæg til en læge eller hotelafgift, men også hvis du udsættes for tricktyveri. På den måde sikrer du dig, at du ikke spenderer over evne og således også kan få økonomien til at hænge sammen efter ferien, siger Jesper Dammand afsluttende.

Publiceret d.
26. juni 2023