3 råd til dig, som skal ud på en længere rejse

82 · Topfoto

Drømmer du om at hive stikket ud i en længere periode og rejse ud for at opleve nye, spændende steder i verden? Så anbefaler vi, at du starter din planlægning i god tid. 

Nogle drømmer om at se de egyptiske pyramider, gå på den kinesiske mur eller rejse verden rundt – andre drømmer bare om at hive stikket ud og få lidt luft i hverdagen. Uanset hvad dine drømme er, så er det en rigtig god idé at være godt forberedt inden afrejse – og det er ikke altid lige let. For at gøre dine rejsedrømme overskuelige, har vi derfor samlet tre råd til, hvad du med fordel kan gøre inden du tager afsted.

1

Opret en rejseforsikring

Der er én ting, vi ikke kan understrege nok gange. Det er vigtigheden af din rejseforsikring. Vi ved godt, at forsikringssnak er kedeligt, og ulykker kun sker for naboen. Men hvis du mod alle odds skulle komme ud for en ulykke, så kan en rejseforsikring være din redning. Her er nogle ting, du skal være opmærksom på:

  • En normal rejseforsikring dækker kun en begrænset varighed. Skal du på en længere jordomrejse, skal du derfor huske at bestille en rejseforsikring, som gælder hele den periode, du skal rejse.
  • Nogle rejseforsikringer kun dækker i Europa, så skal du herudenfor, kan det være nødvendigt at udvide din dækning. 
  • Har du planer om at tage eventyret til nye højder med f.eks. faldskærmsudspring eller bungeejumping, så husk at tjekke om din ulykkesforsikring dækker 'farlig sport'.
2

Tag to betalingskort med på rejsen

Med et backup-kort på lom men er du sikret i enhver betalingssituation, hvis uheldet skulle være ude. Samtidig giver to kort dig mere fleksibilitet – og du opnår større forbrugsgrænse. 

3

Læg et rejsebudget

Selvom rejser giver plus på oplevelseskontoen, kan de give minus på bankkontoen. Vi anbefaler derfor, at du sparer op i god tid og lægger et rejsebudget.

Generelt kan du dele dine omkostninger op i udgifter før afrejse og udgifter undervejs:

  • 🔜 Omkostninger før afrejse:
    Før afrejse består omkostningerne af vaccinationer, rejseudstyr, visum, flybilletter, rejseforsikring og mulige ture og overnatninger, som skal bestilles og købes på forhånd. 
  • 🌴 Omkostninger under rejsen:
    Under din rejse skal du bruge penge på mad, overnatninger, lokal transport, oplevelser, ture samt diverse indkøb.

Prisen på diverse omkostninger afhænger af din rejseform, hvor i verden, du ønsker at rejse, hvad du ønsker at opleve samt dine behov for indlogering og forplejning. 

Tip: Undersøg mulighederne for at fremleje din bolig, så du slipper for at betale husleje, mens du udlever dine rejsedrømme.

Publiceret d.
19. december 2023

Kan vi hjælpe med noget?

Kontakt os helt uforpligtende, så vender vi tilbage hurtigst muligt. Vi er her for at rådgive.