Gå til hovedindhold

Unge har fortsat stor appetit på at investere

Nyhedsrummet · Unge · Investering

Investeringslysten trives i bedste velgående blandt danske unge mellem 18 og 29 år, viser nye tal fra Danmarks femte største bank, Spar Nord. Særligt én investeringstype er populær blandt unge investorer.

Selvom 2022 var et udfordrende år for aktiemarkederne, ser det ud til, at de unges appetit på at skyde deres penge i aktier, obligationer og investeringsfonde langt fra er mættet. Det viser en ny analyse fra Spar Nord, som har kigget nærmere på investeringsadfærden blandt bankens unge investorer i alderen 18 til 29 år.

Ifølge analysen er antallet af køb og salg af investeringsprodukter blandt bankens yngre investorer siden andet kvartal 2022 fordoblet. Og det er ikke kun aktivitetsniveauet blandt Spar Nords yngre kunder, der er stigende. Investeringssummen, som aldersgruppen har handlet for i perioden, er mere end tredoblet.

- Under coronapandemien viste de unge en hidtil uset interesse for at investere. Dengang troede vi, at det blandt andet skyldes de under pandemien voksende opsparinger, men tendensen er ifølge vores analyse fortsat – også gennem det mere økonomisk usikre 2022, siger investeringskonsulent hos Spar Nord Karsten Brøndum Idskov og fortsætter:

- Investeringsaktiviteten blandt de unge tog et voldsomt nøk op i første kvartal af 2023, hvor vi også så et aktiemarked i medvind. Sidenhen har de unges aktivitet på aktiemarkederne dalet en smule, men ikke så meget, at det tyder på, at det volatile marked har skræmt de unge væk fra at investere. Det ser tværtimod ud til, at de unges investeringslyst er kommet for at blive.

Én investeringstype er særlig populær
De unge har især kastet deres kærlighed på de såkaldte investeringsforeninger, hvor man er sammen med andre investorer om at investere i typisk aktier, men også obligationer eller en kombination af forskellige typer værdipapirer. Siden foråret 2022 er handelsaktiviteten med investeringsforeninger blandt Spar Nords yngre kunders nemlig mere end fordoblet, mens handlen med almindelige aktier til sammenligning er steget med knap 90 procent, og ifølge Karsten Brøndum Idskov kan der være flere gode grunde til, at de unge har set sig lune på investeringsforeninger:

- Investeringsforeninger rummer en vis grad af sikkerhed, da de investerer i en bred portefølje af aktier og dermed spreder risikoen. Og så kan der herudover også være en tryghed i at overlade sine investeringer til de professionelle fondsforvaltere, der varetager foreningens investeringer. Så skal man heller ikke bruge en masse tid på at analysere virksomheder og overvåge markedet, siger han slutteligt.

Publiceret d.
10. oktober 2023