Publiceret d. 05.03.2020

Tredjepartsløsning skal gøre regnskab nemt for erhvervskunder

Fremover bliver det lettere for erhvervskunder i Spar Nord at håndtere arbejdet med at indsamle og registrere bilag, for banken har nemlig indgået et nyt samarbejde med fintech-virksomheden Kontolink.

For mange erhvervsdrivende er det en administrativ tung opgave at indsamle og registrere kvitteringer og bilag, men konsekvenserne ved ikke at have styr på udgifterne kan være store, når regnskabet skal gøres op. For at skabe lettelser for sine erhvervskunder har Spar Nord derfor indledt et nyt samarbejde med fintech-virksomheden, Kontolink, der gennem automatiserede processer indsamler og kobler bilag på bankposteringer.

- Der er et stort administrativt arbejde forbundet med at sikre en sund økonomi, og for særligt mindre virksomheder kan det være en næsten uoverkommelig opgave, når kræfterne virker bedre brugt på at sikre den daglige drift, forklarer direktør for Forretningsudvikling i Spar Nord Martin Bach og fortsætter:

- Derfor forstår vi som bank også vigtigheden i at kunne give vores kunder adgang til løsninger, som kan lette opgaven og frigive ressourcer til andre dele af forretningen, uden at de giver køb på overblikket over deres økonomi.

Med løsningen kan erhvervskunder spare en masse tid, da Kontolink automatisk matcher virksomhedens kvitteringer og bilag med deres transaktioner i banken. De forskellige kvitteringer og bilag findes bl.a. i kamerarullen på kundens iPhone eller deres Dropbox, hvorefter alle oplysningerne automatisk sendes videre til kundens regnskabsprogram, eksempelvis e-conomic. Samtidig giver løsningen et klart overblik over, hvilke salgsfakturaer, der mangler at blive betalt.

- Vores ambition er at levere løsninger til vores kunder, som hurtigt skaber værdi i det daglige. Med Kontolink får vi ikke alene en app, som med sit enkle og brugervenlige design er let at integrere i en mindre virksomhed, men som kunderne også hurtigt kan drage nytte af til at effektivisere trivielle og forretningstunge processer til fordel for udvikling og digitalisering af eksisterende samt nye processer, der kan skabe mærkbare forbedringer i det daglige, lyder det videre fra Martin Bach.

Bag Kontolink står bland andre stifteren, Kim Agger og Jens Sørensen, der med en baggrund inden for revisionsbranchen og regnskabssoftware ofte er stødt på den tidskrævende udfordring med at skulle indsamle og håndtere bilag, hvilket også var afsættet for idéen om at gøre regnskab smart gennem digitalisering:
 
 - Vi tilbyder kunderne en løsning, der giver dem mulighed for at lave regnskab på farten med udgangspunkt i deres bankdata. Derfor er det også et stort skridt i den rigtige retning, at vi nu har indledt et samarbejde med Spar Nord, da vi kan drage stor nytte af hinandens erfaring i arbejdet med at skabe et endnu stærkere produkt til bankens kunder, forklarer Kim Agger, der samtidig glæder sig over at have en bank af Spar Nords størrelse med på rejsen:

- Der er ingen tvivl om, at vi selv besidder stor tiltro til vores løsning, og at vi allerede nu kan se, at Kontolink skaber stor værdi for erhvervsdrivende over hele landet. Det er derfor et ekstra skulderklap at få støtte fra en af landets største banker til det videre arbejde med at udnytte Kontolinks fulde potentiale set i forhold til markedet og skabe grobund for et endnu stærkere produkt, der på sigt kan skaleres til andre forretningsområder og lande.

Kontolink er målrettet virksomhedsejere, regnskabsansvarlige, bogholdere og revisorer, der ønsker at minimere tidsforbruget på indsamling og registrering af kvitteringer og bilag. Og det hele kan gøres på farten, hvilket giver en større fleksibilitet til det typiske arbejde.

Læs her, hvordan du kommer i gang med at automatisere dit bogholderi.

Del artiklen