Gå til hovedindhold

Støtte til Sportsakademiet i Frederikshavn

5002 Frederikshavn · Nyhedsrummet · Sponsor · Sportsakademiet

Spar Nord Frederikshavn og Sportsakademiet har indgået en ny 3-årig aftale, der sikrer akademiet økonomisk råderum til at fortsætte udviklingen af projektet.

Sportsakademiet i Frederikshavn har siden sommeren 2020 givet talentfulde unge mulighed for både at være seriøse studerende og idrætsudøvere samtidig. En ny aftale med Spar Nord Frederikshavn giver akademiet mulighed for at styrke tilbuddet til de unge.

- Det er så vigtigt, at vi har nogle lokale virksomheder, der bakker os op. Det giver os mulighed for at udvikle Sportsakademiet yderligere til gavn for vores lokale unge, og som et specialiseret tilbud, som kan tiltrække unge udefra. Vi er rigtig glade for, at Spar Nord har valgt at tegne en treårig aftale, så vi kan tænke mere langsigtet med projektet, siger Brian Andersson, direktør Frederikshavn Handelsskole om aftalen, som også glæder Morten Kock, direktør i Spar Nord Frederikshavn.

- Spændende og attraktive uddannelsestilbud er vigtige, hvis vi vil fastholde og tiltrække unge mennesker i Frederikshavn. Derfor er Sportsakademiet vigtigt. Frederikshavn har altid været en sportsby, så selvfølgelig skal der være sådan et tilbud i byen, og det er jeg rigtig glad for at bakke op om. Jeg glæder mig til at følge akademiets udvikling i de kommende år, siger Morten Kock.

Sportsakademiet blev stiftet i august 2020, da Frederikshavn Handelsskole, Frederikshavn Gymnasium og HTX – teknisk gymnasium, EUC Nord gik sammen om at skabe muligheden for at kombinere skolegang med elitesport. Alle tre uddannelsessteder er godkendt som Team Danmark partnere. Med samarbejdet arbejder uddannelsessektoren på at bidrage til at vende den demografiske udvikling lokalt ved at skabe et tilbud, der tiltrækker og fastholder unge mennesker i lokalområdet.

Det kommunale 10. klassecenter og Privatskolens 10. klasse er også omfattet af Sportsakademiet.  I øjeblikket er 55 elever tilknyttet akademiet, hvoraf de 35 er kommet til i år.

Eleverne fordeler sig på sportsgrenene fodbold, håndbold, kunstskøjteløb, mountainbike, teamgym, floorball, ishockey, golf, ridning, CrossFit, judo, badminton og bordtennis.

Publiceret d.
25. august 2022