• Nyhederarrow-right-1
  • Stærkt første kvartal: Donationer på næsten 2 millioner kr. til lokale foreninger

Stærkt første kvartal: Donationer på næsten 2 millioner kr. til lokale foreninger

7866 · Hjørring · Nyhedsrummet · Donationer Q1 · Billedcollage

Spar Nords jubilæumsår blev skudt i gang med manér i Hjørring Kommune. Her har der allerede været flere betydelige donationer til foreningslivet i lokalområdet.

I løbet af første kvartal 2024 har Spar Nord Fonden igennem donationer uddelt imponerende 1.937.715 kroner til en række lokale foreninger og initiativer. Dette repræsenterer en betydelig støtte til de lokale samfund, hvor både kultur, idræt og frivillighed har fået et økonomisk løft.

Der blev i perioden blandt andet uddelt økonomisk opbakning til følgende foreninger:

Foreningen Jordforbindelsen

Foreningen har modtaget 500.000 kroner til styrkelse af deres arbejde med at opbygge nye fællesskaber og kompetencer blandt deres frivillige. Med midlerne vil foreningen etablere en intern psykiatrisk vejlederfunktion, oprette en NADA-café og et intranet for frivillige samt forbedre det faglige indhold på deres instruktørmøder. Desuden vil der blive skabt nye grupper og fællesskaber i Vendsyssel.

Kamillus Hjørring

Kamillus Hjørring har modtaget 104.208 kroner til undervisning, udadvendte aktiviteter, veste og muleposer med logo. Foreningens formål er at synliggøre besøgstjenesten og øge kendskabet til dets lokale virke i samarbejde med palliative enheder på kommunalt og regionalt plan. Derudover søges der mod at kvalificere besøgstjenesten gennem fortsat uddannelse af frivillige, som skal støtte dødssyge borgere og deres pårørende.

Hirtshals Turisme

Hirtshals Turisme har modtaget 48.000 kroner til XTREM Hirtshals-løbet 2024. Forhindringsløbet finder sted for tredje gang og tilbyder deltagerne en unik oplevelse gennem et autentisk miljø med 12 naturlige forhindringer. Donationerne vil dække udgifter til løbs-t-shirts, medaljer, tidstagningsudstyr og ekstern assistance fra et lokalt outdoor-firma. Desuden vil der blive udviklet et miniløb for børn i alderen 4-9 år kaldet XTREM Kids.

Udover de nævnte donationer har Spar Nord Fonden i anledning af bankens jubilæum uddelt ekstra 200.000 kroner til forskellige lokale projekter, hvilket bringer det samlede beløb til næsten 2 millioner kroner.

Publiceret d.
11. juni 2024