Spar Nord Næstved tager kampen op mod havfald

At komme havfald til livs kan både være en lang og sej kamp. Som et led i Spar Nords arbejde med bæredygtighed har bankens afdeling i Næstved valgt at gå ind i kampen med en lokal havfaldsaktion, hvor personalet tager ud og samler havfald langs kanalen og rundt om Ydernæs sammen med Næstved Roklub.

845 kg. Så meget husholdningsaffald producerer gennemsnitsdanskeren om året, og alt for meget af det affald havner i naturen. De fleste sætter pris på rent badevand og en ren strand, men hver eneste dag ophobes der nye flasker, dåser, nylon og plastik i havet og på strandene, og det har konsekvenser for både menneskene, dyrene og miljøet.

Det er også baggrunden for, at samtlige af Spar Nords afdelinger igen i år i uge 41 tager initiativ til lokale havfaldsaktioner over hele landet. Her går bankens ansatte sammen med lokale ildsjæle, skolebørn, foreninger og virksomheder for at gøre en forskel for naturen og miljøet i lokalområdet.

I Spar Nord Næstved har man naturligvis også valgt at støtte op om den gode sags tjeneste og har blandt andre aktiveret Næstved Roklub i arrangementet, der finder sted ved Næstved Roklub, Kanalvej 18, Næstved, søndag 16. oktober 2022 kl. 11.00. Sammen kan vi gøre en stor forskel, og jo flere vi bliver, desto større forskel kan vi gøre, fortæller privatkundechef i Spar Nord Næstved Ken Fischer.

- Ligesom vi sorterer affald, vælger energirigtige løsninger og generelt tænker mere og mere bæredygtigt, så er det også vigtigt, at vi værner om vores fælles havmiljø og passer på naturen og livet i og omkring havet og andre vandområder. Den opgave vil vi rigtig gerne være med til at løfte. Derfor har vi aftalt en lokal havfaldsaktion i samarbejde med Næstved Roklub, som jo er flittige brugere af vandet omkring Næstved. Vi glæder os til at få en god dag, hvor vi i fællesskab gør en indsats for miljøet, fortæller han og tilføjer:

- Det er ikke et lukket arrangement, så alle, der har lyst til at bruge en formiddag på et godt formål sammen med os, er meget velkomne til at møde op og være med. Der vil være poser og handsker til de fremmødte ved Næstved Roklub. Vi byder velkommen ved roklubben kl. 11.00 og krydrer indsamlingen med noget godt til ganen fra pølsevognen til alle fremmødte efter kl. 12.00. Alle og enhver er i øvrigt meget velkomne til at komme ind i Spar Nord Næstved og få udleveret havfaldsposer til privat indsamling af havfald på strandene.

Som lokalforankret bank er det naturligt for Spar Nords afdelinger at involvere sig i og give noget tilbage til lokalområdet. Derfor er det også helt oplagt for banken at arrangere disse lokale havfaldsarrangementer.

- Min familie og jeg er ivrige brugere af naturen og i særdeleshed den lokale fjord og strand. Der er dog ikke meget ved at være der, når den er fyldt med øldåser, plastik og kartoner. Jeg er derfor rigtig stolt over at arbejde i en bank, der tager samfundsansvar og som stabler sådan et arrangement på benene, hvor vi gennem en fælles indsats tager kampen op mod havfald, fortæller private banking-rådgiver Bodil Madsen fra Spar Nord Næstved.

Sidste år fik Spar Nord i løbet af Havfaldskampagnen i uge 41 indsamlet 2,4 ton affald langs havet, søer og åer. Sammen med Spar Nord Fonden har banken siden 2017 doneret i omegnen af 2.500.000 kroner til Søværnets kampagne, Havmiljøvogterne, der sætter fokus på mindre havfald i og omkring havene. Denne landsdækkende havfaldsaktion skal således være med til at bringe budskabet videre ud i samfundet og aktivere endnu flere til at tage del i at nedbringe havfaldet rundt om i landet.

Hvor: Næstved Roklub, Kanalvej 18, Næstved
Hvornår: Søndag 16. oktober 2022 kl. 11.00
Hvem: Alle er velkomne. Tilmelding ikke nødvendig.

Publiceret d.
30. september 2022