• Nyhederarrow-right-1
  • Spar Nord hjælper Frederiksborg Gruppen med at restaurere Slotsgade 13-15 i Hillerød

Spar Nord hjælper Frederiksborg Gruppen med at restaurere Slotsgade 13-15 i Hillerød

7302 Storkunde · Nyhedsrummet · Case

I foråret 2015 erhvervede Frederiksborg Gruppen sig et stykke kulturhistorie i form af den iøjnefaldende og klassiske ejendom i Slotsgade 13-15 i Hillerød. Spar Nord Hillerød og Spar Nord Storkunde har været med på hele rejsen fra købet til den gennemgribende renovering.

I midten af 2024 vil ejendommen igen summe af liv efter en lang, krævende og bekostelig renovering, som er udført nænsomt for at værne om et af Hillerøds smukkeste og mest imponerende bygningsværker. Den iøjnefaldende ejendom midt på gågaden byder på et af de mest attraktive offentlige gårdrum samt en elegant italiensk arkitektonisk stil, der herskede i slutningen af 1800-tallet, hvor industrialiseringen gjorde sit indtog i Hillerød og tilførte både rigdom og et nyt udsyn til verden.

- Ejendommen har summet af liv, siden den blev bygget i 1887 som domicil og boligejendom af Peder Nordsten, som var grundlægger af Nordstens Maskinfabrik. Det var Hillerøds største virksomhed igennem mere end hundrede år, eftersom Nordsten var Danmarks største producent af landbrugsmaskiner og eksporterede til hele verden. Vi har med stor respekt for fortiden foretaget en betragtelig investering i ejendommen for at øge kvaliteten af alle etagemeter, udnytte potentialet og dermed skabe optimale betingelser for en langsigtet ejendomsdrift med fokus på erhvervsudlejning, fortæller partner Jesper Steen Lorentzen fra Frederiksborg Gruppen.

Frederiksborg Gruppen har haft et godt og tillidsfuldt samarbejde med Spar Nord siden 2010, og Slotsgade-projektet markerer starten på et nyt forretningsområde for selskabet:

- Opbakningen fra Spar Nord har været af afgørende betydning for at realisere projektet.

Spar Nord har fra starten set det som en god mulighed for at udvikle og understøtte den del af vores forretning, hvor vi står for drift, service og vedligehold af bygninger. Med opbakningen kunne vi gå i gang med at lede efter ældre, historiske og bevaringsværdige bygninger, hvor fx Slotsgade 13-15 har givet rig mulighed for at genskabe det originale udtryk med sans for utallige fine detaljer og det gamle håndværk i et kvalitetsbyggeri, fortæller Jesper Steen Lorentzen.

I processen har Nationalmuseet hjulpet med at genskabe bygningens originale udtryk og stil, som da den blev opført i 1887, og det har sat store krav til valget af forskellige specialiserede og dygtige håndværkere, ligesom det har krævet en god portion tålmodighed i en ekstremt kompleks proces.

- Det er et bekosteligt og tidskrævende renoveringsprojekt, hvor nærheden, dialogen og forretningsforståelsen hele vejen rundt har været helt afgørende for at realisere projektet. I hele forløbet har vi oplevet samarbejdet med Spar Nord som meget værdifuldt, fordi banken har knowhow og forstår forretningscasen samt markedet. Der er forståelse for kompleksiteten og indsigt i detaljerne i en sag som denne. Helt fra starten har de haft en tilstedeværelse og vilje, som også har gjort, at vi har forstået at udvikle vores forretning. Det har været tillidsbaseret, så vi har altid vidst, hvor vi har haft Spar Nord, og det været ret vigtigt for at kunne drive vores forretning og navigere i det hele. Spar Nord har altid været en dygtig samarbejdspartner på en væsentlig og afgørende del af, at vi lykkedes med vores forretning, uddyber Jesper Steen Lorentzen.

Projektet er først afsluttet ved udgangen af 2024, men det er netop offentliggjort, at Søstrene Grene allerede i juni flytter ind i 460 kvadratmeter i stueplan, hvor de historiske rammer med skævheder og originale detaljer har været udslagsgivende for, at butikken vælger at åbne her. Inden årets udgang vil de to etager på første- og anden salen også summe af liv, hvor Frederiksborg Gruppen åbner et kontorhotel i eksklusive, historiske rammer for driftige erhvervsdrivende, som også ønsker at nyde godt af de unikke kvaliteter i den smukke, historiske ejendom.

- Vi har sat plancher op om projektet, og folk i byen er meget begejstrede for det, der sker med bygningen. Ejendommen giver så meget til byen og noget tilbage til gaden, og den viser respekt over for det historiske og rammerne, som folk færdes i til dagligt. Det gør hele byen stolt, og det har været overvældende at mærke, hvor positivt folk udtrykker sig omkring det, slutter Jesper Steen Lorentzen.

I Spar Nord er vi også meget stolte over at have en aktie i, at den fantastiske og unikke ejendom snart kan tages i brug og bringe både stolthed, stemning og oplevelser ind i bybilledet:

- Oplysningsniveauet har været meget højt omkring fremdriften i projektet fra Frederiksborg Gruppen, og det har været enormt spændende at følge med i renoveringen af den markante og betydningsfulde bygning. Det er ikke bare er en god idé rent forretningsmæssigt, men det tapper også ind i gode tanker omkring bæredygtighed og bevaring af eksisterede byggeri gennem kvalitetshåndværk med så meget iboende historiefortælling, tilføjer kundechef Lars P. Sandal fra Storkundeafdelingen i Spar Nord.

Til det tilføjer direktør Kim Lüning fra Spar Nord Hillerød:

- Vores samarbejde med Frederiksborg Gruppen er et rigtig godt eksempel på, at vi har opbygget en god, tæt og fortrolig relation i Spar Nord Hillerød. I en stor og kompleks ejendomssag som denne, er det helt afgørende, at vi har et stærkt bagland af eksperter at trække på i Spar Nord Storkunde, hvor Frederiksborg Gruppen har gavn af deres store ekspertise og kyndige rådgivning. Her i Hillerød er vi utrolig stolte af, at vi er medvirkende til, at Slotsgades flotteste bygning igen kan tages i brug til både glæde og gavn for både Frederiksborg Gruppen, brugerne og borgerne, slutter direktør Kim Lüning. 

Om Frederiksborg Gruppen

Frederiksborg Gruppen er en moderne virksomhed med hele 65 års erfaring inden for byggeri og ejendomsudvikling. Med dedikation og passion renoverer de to ejere, Carlo Lorentzen og Jesper Steen Lorentzen, ejendomme og udvikler og realiserer spændende kvalitetsbyggerier til både erhvervs- og boliglejemål i Hillerød og opland.

Publiceret d.
11. juni 2024