Gå til hovedindhold

Spar Nord henter tung profil til direktørpost i Esbjerg

Esbjerg Nyhedsrum Jan Plantener

Jan Plantener er tiltrådt som ny direktør i Spar Nord Esbjerg. Den 53-årige esbjergenser er udover at have en solid ballast som direktør i den finansielle sektor også et særdeles kendt ansigt i lokalområdet.

Med 17 års erfaring som direktør i både Danske Bank, Nykredit og senest Handelsbanken er det en erfaren mand med stærkt erhvervsnetværk, der fra 1. april har taget plads i direktørstolen hos Spar Nord Esbjerg.

Muligheden for at blive en del af en landsdækkende bank, hvor den lokale, nære relation med kunderne er i fokus og den lokale beslutningskraft er stærk, var et afgørende parameter for ham, da beslutningen om at søge nye udfordringer blev truffet.

- Spar Nord er en stor børsnoteret bank med økonomisk styrke, der samtidig har en meget flad og decentral organisation. I en tid, hvor den finansielle sektor gennemgår en rivende udvikling og skal navigere i meget foranderlige tider, synes jeg, at Spar Nord skiller sig positivt ud, fortæller Jan Plantener:

- At man har kombinationen af den økonomiske styrke og en fuld produkt- og rådgivningspalet sammenholdt med den lokale forankring, tror jeg netop er en forudsætning for at være attraktiv for både privat- og erhvervskunder i dag, tilføjer han.

Et attraktivt bankområde
Jan Plantener er selv født og opvokset i Esbjerg og har derfor et solidt netværk og lokalkendskab at trække på som ny direktør. De seneste fem år har han været direktør i Handelsbankens afdeling i Esbjerg og forinden da i Nykredit, ligesom han i en årrække har varetaget stillingen som direktør for Private Banking i Danske Bank.

Hans brede indsigt i såvel privat- og erhvervsområdet er derfor blandt hans stærke vartegn, som han glæder sig til at bringe i anvendelse i sin nye stilling. Samtidig er glæden ved fortsat at skulle arbejde i sit eget lokalområde ikke til at tage fejl af, og forventningerne og ambitionerne for Spar Nord Esbjerg er af samme årsag også store.

- Det er vores fornemste opgave at understøtte det lokale erhvervsliv såvel som forenings- og kulturliv i Esbjerg Kommune, ligesom vi skal være det oplagte valg for områdets borgere, når de har brug for dialog og håndtering af deres økonomi. Det vil jeg arbejde for, at vi vedbliver med at være, både nu og for fremtiden, fortæller han, og fortsætter:

- Vi har et særdeles attraktivt markedsområde, og jeg glæder mig til sammen med et stærkt team af rådgivere at få vores produkter og rådgivning ud til endnu flere private og virksomheder i lokalområdet. Vi har en vækststrategi, hvor jeg og mit team af dygtige medarbejdere vil indtage en offensiv rolle. Spar Nord er en stor bank på landsplan, og det er min ambition, at det også skal afspejles i vores markedsandel lokalt i Esbjerg-området.

Stor tilfredshed hos direktionen
Ifølge bankdirektør i Spar Nord John Lundsgaard har Jan Plantener et gennemgående kendskab til den finansielle sektor, som er et bærende aktiv i arbejdet med at realisere ambitionerne for bankens tilstedeværelse i Esbjerg:

- Jan har gennem sin tid i den finansielle sektor oparbejdet en bred erfaring inden for såvel privat- og erhvervsområdet. Sammen med hans mange års erfaring som leder og ikke mindst indsigt i maskinrummet besidder han derfor de rette kompetencer til at forestå realisering af ambitionen om en styrket tilstedeværelse i Esbjerg for både privat- og erhvervskunder.

- Jeg ser af samme årsag frem til at samarbejde med Jan og være vidne til de resultater, som han er garant for at kunne skabe, lyder det afsluttende fra John Lundsgaard.

Jan Plantener er officielt tiltrådt stillingen som direktør pr. 1. april 2023. Han overtager stillingen fra Gertie Baungaard Gorzelak, der fratrådte stillingen i begyndelsen af det nye år.

Publiceret d.
19. april 2023