Gå til hovedindhold

Spar Nord Fonden støtter Aarhus Festuge med donation på 456.000 kr.

Spar Nord Fonden har taget scenen med en donation på 456.000 kr. til Aarhus Festuge. Donationen muliggør den spændende musikscene M56;10 i Mølleparken lige midt i Aarhus.

6442 Aarhus · Nyhedsrummet · Aarhus Festuge

Det unikke initiativ, M56;10, er en inspirerende videreførelse af det vellykkede projekt Understrøm, der siden 2018 har stået som den kreative puls og podium for Aarhus Festuge og for det opblomstrende musikalske talentmiljø i Aarhus, hvor kommende stjerner får mulighed for at udfolde deres kreativitet og vækstpotentiale. I 2023 suppleres Understrøm med litteraturfestivalen Ordfesten, og herfra tilkobles filmmediet og hele udviklingsmiljøet omkring filmkunst.

Etableringen af musikscenen M56;10 i Mølleparken kan i høj grad tilskrives Spar Nord Fonden, der med en donation på 456.000 kroner gør det muligt for festugens gæster at få kulturelle og musikalske oplevelser i særklasse. Om man er til hiphop, dansksproget pop, punkrock, elektronisk, shoegaze eller lidt af det hele, er M56;10 igen stedet, hvor man i Festugen frit kan søge hen og få stillet sin koncertsult.

- Vores samarbejde med Spar Nord Fonden er en kæmpe hjælp til realiseringen af M56;10. Med donationen har vi mulighed for at præsentere den nyeste musik for Festugens publikum. Ligeledes har vi fået mulighed for at lancere litteraturfestivalen ”Efter Bogen” i Mølleparken, hvor vi ligeledes har fokus på litteraturens vækstlag. I alt forventer vi et samlet publikumstal på 25.000 til M56, udtaler Jakob Terp, partnerskabsansvarlig i Aarhus Festuge.

- Med et dybfølt engagement i kulturlivet og musikkens kraft som bindeled, er vi som lokalbank i Aarhus meget stolte over, at Spar Nord Fonden bidrager med en betydningsfuld donation til Aarhus Festuge. Donationen har åbnet døren til musikscenen M56;10 i Mølleparken, hvor borgere fra lokalsamfundet samt tilrejsende gæster kan opleve det pulserende musikalske og kulturelle miljø i Aarhus, fortæller Erling Sørensen, direktør i Spar Nord Aarhus.

Aarhus Festuge varer 10 dage og er fyldt med et bredt udvalg af arrangementer, herunder musik, dans, teater, kunst, film, mad og meget mere. Der er noget for enhver smag og alder, og Aarhus Festuge tiltrækker årligt hundredtusinder af besøgende fra både Danmark og udlandet.

Dette års festuge afholdes fra d. 25. august til d. 3. september, hvor arrangørerne af M56;10 blandt andet kan byde publikum velkommen til magiske koncerter af MUX, Fresh! og Det Jyske Musik Konservatorium.

Publiceret d.
18. august 2023