Gå til hovedindhold

Spar Nord bakkede igen op om Pengeugen

Hvert år i uge 11 sætter skoler over hele landet privatøkonomi på skoleskemaet, hvor det er ansatte fra landets pengeinstitutter, heriblandt Spar Nord, der står for undervisningen.

Nyhedsrum Martin Kudsk Marts2023

Siden 2014 har 7.-9. klasser over hele landet i Pengeugen fået undervisning om privatøkonomi. Igen i år bakkede Spar Nord op om initiativet og sendte bankdirektører og rådgivere ud som gæsteundervisere på skoler i deres lokalområde.

I alt 35 Spar Nord-medarbejdere stod således for undervisningen på 32 skoler på tværs af landet, hvor knap 750 skoleelever blev gjort klogere på privatøkonomi. På skoleskemaet var emner som renter, gæld, ÅOP, aktier, hvordan man læser en lønseddel og hvordan man bedst beskytter sig selv mod cyberkriminalitet blandt meget andet.

Statistikken viser desværre, at alt for mange danskere, også unge, mangler helt basal økonomisk forståelse, så de er i stand til at håndtere deres privatøkonomi på en hensigtsmæssig måde. Som ung kan det være særligt svært at forstå vigtigheden af en god og sund økonomi, fordi man ikke oplever de daglige økonomiske udfordringer før man bliver myndig. Af samme årsag kan det være svært allerede i 7., 8. og 9. klasse at forstå de mange beslutninger og forhold, som er med til at sætte rammerne for en god privatøkonomi.

Ét af de steder, der fik besøg af en gæsteunderviser fra Spar Nord, var Resen Skole ved Skive, hvor bankdirektør Martin Kudsk Rasmussen underviste 7.B.

- Vi ser det som en vigtig samfundsopgave, at vi får klædt de unge bedst muligt på til opgaven, de står overfor, og som bank føler vi et medansvar for at den opgave bliver løst. Derfor er det også helt naturligt for os at deltage i Pengeugen, fortæller Martin Kudsk Rasmussen og fortsætter:

- Målsætningen er, at de går herfra med en forståelse af grundlæggende begreber som skat, budget og renter, så de er klædt på til at træffe de rigtige økonomiske beslutninger. Vi ved hvor vigtigt, det er at få en god start på voksenlivet, og kan vi bidrage til at de får en bedre forståelse af deres privatøkonomi, så vil vi gerne gøre det.

Herunder kan du se video fra besøget på Resen Skole.

Publiceret d.
21. marts 2023