Gå til hovedindhold

Hirtshals Fiskefestival modtager samlet donation på 652.000 kr.

7068 Hirtshals · Nyhedsrummet · Donation

Spar Nord Hjørring og Hirtshals har, på vegne af Spar Nord Fonden, doneret 352.000 kroner til den traditionsrige Hirtshals Fiskefestival. Samtidig har Hirtshals Sparekasse Gavefond bevilliget en donation på 300.000 kroner. Det samlede donationsbeløb skal gå til et nyt telt, der skal understøtte de mange begivenheder i Hirtshals.

Hirtshals Fiskefestival og Hirtshals Musikforening afholdte i juli og august måned 2023 fiskefestival og Musik under Trappen. Til stor ærgrelse for arrangørerne og de mange deltagende blev vejret efterfølgende særdeles dårligt, hvilket resulterede i, at det fælles telt havarerede, og dermed ikke kan anvendes længere.

Teltet er eksistentielt for, at de to foreninger kan afholde arrangementer. Derudover blev det også benyttet til Naturmødet, som er et årligt nationalt folkemøde i Hirtshals. Teltet er således et væsentligt bindeled mellem flere værdifulde begivenheder, der tilbyder borgere i og omkring Hirtshals mange lærerige og spændende oplevelser.

Til stor glæde for Hirtshals Fiskefestival kan den ovennævnte teltsituation nu blive optimeret, da foreningen har modtaget to hjertevarme donationer fra Spar Nord Fonden på 352.000 kroner og fra Hirtshals Sparekasse Gavefond på 300.000 kroner. Formand for festivalen Ditte Gerstrøm Sørensen udtaler således:

- Vi er meget glade for den store donation fra både Spar Nord Fonden og Hirtshals Sparekasse Gavefond, der gør det muligt for os at optimere forholdene til de mange begivenheder, der i fremtiden skal berige gæsterne og Hirtshals. Målsætningen er at få købt et nyt telt, så vi, Musikforeningen og Naturmødet igen kan afholde vores events for de mere end 20.000 gæster og besøgende samt for mange frivillige medhjælpere, og til gavn for hele byen og områdets virksomheder.

Der kunne ligeledes spores stor begejstring hos Spar Nord Hjørring og Hirtshals. Kim Guldborg Bærentsen, afdelingsdirektør for Spar Nord Hirtshals, fortæller om betydningen af donationen:

- Det er af afgørende betydning for Hirtshals og for hele vores område, at der kommer et nyt telt til Hirtshals. Teltet bliver brugt til mange begivenheder i byen, der tiltrækker rigtig mange mennesker i løbet af året og deltagere fra hele Danmark, når det gælder Naturmødet. Vi er derfor stolte over, på vegne af Spar Nord Fonden, at kunne bidrage med et økonomisk skulderklap til de gode tiltag i vores lokalområde.

Med en meningsfuld målsætning skal donationen dermed understøtte nogle værdifulde tiltag i og omkring Hirtshals. Det omhandler blandt andet sammenhold samt fællesskab via frivilligt arbejde, læring og viden om natur, fødevare og jobmuligheder. Hertil sammenfatter det ligeledes kulturelle oplevelser for både store og små – både i form af musik og lokal kultur.

Publiceret d.
18. april 2024