Gå til hovedindhold
  • Nyhederarrow-right-1
  • Frivillighedens fremtid: Spar Nord Fonden donerer 190.000 kr. til Live4200’s frivillighedsprogram – frivillighed for alle

Frivillighedens fremtid: Spar Nord Fonden donerer 190.000 kr. til Live4200’s frivillighedsprogram – frivillighed for alle

Spar Nord Fonden har doneret 190.000 kroner til Live4200. Donationen skal gå til etablering af et struktureret program for udbredelse af frivillighed til alle typer af mennesker.

6341 Slagelse · Nyhedsrummet · Live4200

Live4200 er en nonprofitorganisation, der årligt arrangerer musikfestivalen Sommerlyd, som afholdes for fjerde år i træk i Slagelses banebyområde fra d. 8. til 9. september 2023. Visionen med festivalen er blandt andet at styrke og optimere det sociale liv i hele regionen på tværs af køn, alder og interesser gennem festivalsarbejdet. Der er mere end 100 frivillige i alle aldre i organisationen, og de arbejder sammen på forskellige måder og i mange grupperinger. Festivalen skal bidrage til at skabe opmærksomhed omkring campus og studiebyen, og baseret på frivillighed skal den hjælpe til med at skabe bedre lokal sammenhængskraft og styrke de sociale bånd.

Blandt de frivillige findes også veteraner med PTSD, mennesker med varige fysiske og psykiske funktionsnedsættelser samt unge med blandt andet angst og depression. Alle søges inkluderet i projektet. Live4200 har søgt midler til etablering og drift af et frivilligt ’headquarter’ for at etablere et struktureret program for udbredelse af frivillighed til blandt andet unge. I disse rammer skal viden og erfaringer opsamles og deles og nye ideer og tanker opstå.

Stemningen var således på sit allerhøjeste, da Spar Nord Slagelse kunne overrække en betydningsfuld donation på 190.000 kroner til Live4200. Peter Tingsgaard, bestyrelsesformand for Live4200, udtrykte dyb taknemmelighed for støtten til ungdomsprogrammet. Han fortæller således:

- Det betyder alverden for os, når vi modtager en hjælpende hånd i form af en økonomisk donation fra Spar Nord Fonden og Spar Nord Slagelse. Med denne støtte kan vi for alvor sætte skub i projektet. Vores fokus er at få skabt en årlig tilbagevendende musikbegivenhed for alle musikelskere, båret af frivillighedens vej, der samtidig motiverer og inviterer til fællesskaber via musikken. Visionen er at styrke og optimere det sociale liv i hele vores region på tværs af køn, alder og interesser gennem arbejdet med denne 2-dages musikfestival.

Hos Spar Nord Slagelse ser man frem til etableringen af det betydningsfulde projekt. Michael Bach Rasmussen, direktør i Spar Nord Slagelse, er begejstret over tiltaget og udtaler således:

- Det er med stor stolthed, at vi sammen med Spar Nord Fonden kan støtte op om et lokalt projekt, der blandt andet gavner borgere med forskellige vanskeligheder i lokalsamfundet. Live4200 omfavner frivillighed og fællesskab med et struktureret program, der skal udbrede frivilligt arbejde – specielt hos de unge. Det er tiltag som disse, der skaber en positiv og sund synergi i vores lokalsamfund. Og det er vi glade for at støtte op om.

Musikfestivalen Sommerlyd slår dørene op for fjerde år i træk i hjertet af Slagelse centrum fra d. 8. til 9. september 2023. Projektet er født i en tid, hvor alle var påvirket og nedlukket af Covid-19, og hvor mange i endnu højere grad havde brug for at mærke fællesskabet. Sommerlyd endte med at være den eneste festival, der blev afviklet i 2020 og skabte allerede i projektets første år et stærkt fundament af frivillige.

Publiceret d.
11. juli 2023