Gå til hovedindhold
  • Nyhederarrow-right-1
  • Egtved Varmeværk: Fleksibilitet og forståelse for branchen skabte grobund for leasingsamarbejde

Egtved Varmeværk: Fleksibilitet og forståelse for branchen skabte grobund for leasingsamarbejde

3893 Nyhedsrummet 1470X830px 8501376 (1)

Anders Rønshof, formand for Egtved Varmeværks bestyrelse.

Med ønsket om en fleksibel finansiering af en varmepumpe og et biomasseanlæg var leasing økonomisk fordelagtigt for Egtved Varmeværk. At det netop var Spar Nord Leasing, varmeværket valgte, skyldtes en god personlig kontakt, attraktive vilkår og kendskab til forholdene i branchen.

Med ønsket om at give forbrugerne de laveste varmepriser, det mindst forurenende værk og levere 100 % Co2-neutral varme har Egtved Varmeværk lavet et bæredygtigt kombinationsanlæg, som både indeholder en varmepumpe og en biomassekeddel. Produktionen vil dermed fremtidigt ske med det eksisterende solvarmeanlæg på adressen, de tre eksisterende platforme på det anlæg ”downtown” Egtved (gaskedel, gasmotor og EL-kedel) samt distributionen af varmen fra samme sted.

Egtved Varmeværk havde dog ikke pengene til en sådan investering på kistebunden og måtte finde en finansieringsmulighed til varmepumpen og biomassekedlen. Det blev startskuddet til godt samarbejde med Spar Nord Leasing.

”Hele vejen igennem har vi fået en enorm professionel rådgivning. I Spar Nord Leasing er vi ikke bare et nummer i rækken, men en kunde der dedikeret bliver taget hånd om, og vist en inderlig interesse for. De har sågar af flere omgange taget gummistøvlerne på og set, hvad vi laver her på Lergårdvej”, fortæller Anders Rønshof, der er formand for Egtved Varmeværks bestyrelse.

Fleksibiliteten er afgørende

Maskinerne er finansieret ved en 20-årig leasingramme. Langt størstedelen er fastforrentet (+90 %) og med den fleksibilitet, at leasingkontrakten kan ændres, hvis nyt udstyr er nødvendigt. Netop det er en af de helt klare fordele ved leasingløsningen fremfor vor mulighed med lån i Kommunekredit, som selve bygningen er finansieret med, fortæller Anders Rønshof:

”Med en leasingløsning får vi netop den fleksibilitet, vi har efterspurgt. Har vi behov for en varmepumpe mere, som der er plads til og forberedt for i byggeriet, så kan vi lave om på kontrakten løbende. Renten er også betydeligt lavere på leasingaftalen end på kommunekreditten. Det er absolut en bonus”, fortæller han og fortsætter:

3893 500X500px 8501314

”Vi har fået nøjagtig de vilkår, vi ønskede os. Vi har fået 100 % leasingfinansiering af hele anlægget på ca. 29 mio.kr. Det er sket på en måde, hvor der samtidig tages hensyn til vores likviditet. En løsning som er attraktiv og en, vi er rigtig glade for”

Anders Rønshof

Formand for Egtved Varmeværks bestyrelse

Som en konsekvens af leasingaftalen, har Egtved Varmeværk flyttet sine bankforretninger til Spar Nord.

Kompetente og løsningsorienterede mennesker

For Anders og resten af bestyrelsen samt personalet, der skal arbejde med aftaler og arrangementer i det daglige, spiller gensidig tillid en helt afgørende rolle for et godt samarbejde.

”Samarbejdet har været ubetinget godt hele vejen igennem. Spar Nord har stillet med kompetente og løsningsorienterede mennesker, som virkelig har lyttet til vores ønsker og behov og lavet en skræddersyet løsning ud fra det. Vi har med andre ord fået lige nøjagtig de vilkår og den løsning, som dækker vores behov, fortæller Anders Rønshof og fastslår:

”Vi har fremtidssikret varmeværket med højest tænkelige miljøprofil, og det kan vi blandt andet takke Spar Nord Leasing for, som har været en uvurderlig hjælp i processen og en rigtig god sparringspartner”.

Med Egtveds Varmeværks nye produktion er varmeværket ni år før det miljømæssige krav, og har en forureningsgevinst der er større end kravet. Egtved varmeværk og Egtveds borgere sidder derfor nu på første række i klimaklassen.